april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Zelf bier brouwen – De hype van 2022!

Wist je dat bier helemaal niet zo heel moeilijk is om zelf te brouwen. Er zijn tegenwoordig genoeg websites waar jij een bierbrouw pakket kunt kopen om in je eigen huis aan de slag te gaan met zelf bier brouwen. Omdat we afgelopen 2 jaar aan huis gebonden waren zijn er ontzettend veel thuisbrouwers bijgekomen in Nederland. Vond jij het bier wat je oom of buurman je heeft laten proeven ook zo lekker? Geen stress, hij is echt niet uniek. Ook jij kunt thuis een heerlijk bier brouwen waarmee je de show gaat stelen.

Hoe is de hype ontstaan?

Maar hoe komt het dan dat dit jaar de hype om het bier brouwen zo ontzettend groot is geworden? Het antwoord op die vraag is erg makkelijk, namelijk de corona uitbraak heeft ervoor gezorgd dat iedereen aan huis gekluisterd was. Omdat bier brouwen zo eenvoudig thuis uitgeoefend kan worden, is een leuk tijdverdrijf om tijdens de lockdown te doen. Er zijn ook meerdere aanbieders van bierbrouw starterspakketten op de markt gekomen en hierdoor is het aanbod zeer groot geworden. Ook mond op mond reclame heeft de hype zeker aangewakkerd.

Waar kun je het kopen?

Zoals al aangegeven zijn er verschillende aanbieders van bierbrouw pakketten. Een grote speler in de markt in Wortbrouwer.nl. Daar heb je de keuze uit 6 verschillende bierstijlen en 4 verschillende starterspakketten. Wil je zelf bier brouwen, dan raden wij zeker aan om je bierbrouw avontuur daar te starten.

Wat heb je nodig?

Ben je nu zover dat je het wel wilt gaan proberen? Dit zijn de tools die je nodig hebt om zelf bier te brouwen:

– Keukenthermometer
– Soeppan van 8 liter
– Zeef
– 4 uur vrije tijd

Met bovenstaande keukentools, en een dosis geduld, ben jij in staan om in je eigen keuken een heerlijk bier te brouwen!