mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Werkplanner als geheugensteuntje

Om een werkplanner zo lang mogelijk te laten meegaan, moet je goed voor je werkplanner zorgen. Een werkplanner met kalender is je geheugensteuntje dat je leven gemakkelijker maakt en je planning op papier zet. Een kalender kan je helpen plannen. Plan je avondje uit, plan je kantooruren, plan je woon-werkverkeer en plan het beste moment van de dag voor je vergaderingen. Een kalender is een geweldig hulpmiddel voor al je planning doeleinden. Als je de werkplanner mee neemt naar je werk, zorg dan dat deze niet beschadigd. Vermijd water en koffie. Wat nog meer kan helpen om zo lang mogelijk gebruik te blijven maken van je werkplannen is om deze op een vaste plek te bewaren.

Duurzame notebooks

Een duurzaam notebook is misschien moeilijk te vinden. Waar moet je beginnen als je duurzame notebooks aan wil gaan schaffen? Meestal kun je een duurzaam gelinieerd notitieboek herkennen aan het ontwerp en de esthetische waarde. Maar als een notitieboek je geen garantie biedt dat het is gemaakt van gerecycled materiaal, dan is het waarschijnlijk niet zo duurzaam als het eruit ziet. Een ander punt waaraan een duurzaam notebook herkend kan worden, is de kleur van het papier. Als het papier niet gebleekt is, kan dit erop wijzen dat het gerecycled papier is namelijk. Maar ook hier biedt dit helaas geen zekerheid.

Het nut van een kalender

Het kiezen van een kalender heeft veel voordelen. Zo maakt een kalender dingen gemakkelijker en je leven gemakkelijker te plannen. Een kalender kan dingen makkelijker maken als je een bedrijf runt, door afspraken in vast te leggen. Je kunt je vergaderingen gemakkelijk terugvinden en je kunt ook een lijst maken van dingen die je de hele week moet doen. Zo helpt het ook als je bijvoorbeeld opschrijft wat voor boodschappen vaak nodig hebt. Zo kan je voordat je boodschappen gaat doen even checken of je deze items nog in huis hebt. Dan voorkom je dat je in de winkel staat en niet zeker weet of je bepaalde spullen nou echt nodig hebt.

Notities in de gezondheidszorg

De populariteit van de notitie agenda is te danken aan de vele toepassingen ervan in de gezondheidszorg en de sociale zorg. Het gebruik van notitieblok agenda’s in de gezondheidszorg is niet nieuw. De introductie van de notitieboekje agenda in de jaren zeventig bood verpleegkundigen een veilige en efficiënte manier om aantekeningen te maken wanneer zij in het ziekenhuis werkten. De laatste jaren is het gebruik van notitieboekjes in het algemeen wat afgenomen, omdat de digitale variant zijn entree heeft gemaakt. Met deze ‘online’ notitieboekjes, zijn de notities meteen veilig opgeslagen en te vinden voor collega’s.