mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Welke verschillende soorten airsoft replica’s zijn er?

Als je bekend bent binnen de airsoft wereld, zul je weten dat er een enorm scala aan airsoft replica’s bestaat. Tegenwoordig lijken deze replica’s bijna 1 op 1 op de producten waarop ze gebaseerd zijn. Ben jij geïnteresseerd in Airsoft en nog niet zo bekend met de sport? Dan wil je waarschijnlijk weten welke soorten airsoft replica’s er zijn. Immers zijn er onmisbare verschillen tussen de types airsoft replica’s. Hieronder vertellen wij je daarom graag welke verschillende soorten airsoft replica’s er zijn.

Amateur of professioneel

Wanneer we kijken naar verschillende soort airsoft replica’s, maken we allereerst onderscheid op basis van niveau. Speel je bijvoorbeeld op amateuristisch niveau of op professioneel niveau? Het is erg belangrijk om hier onderscheid in te maken, professionele replica’s vereisen meer kennis en zullen technisch ingewikkelder zijn ten opzichte van andere replica’s. Elk type airsoft speler heeft natuurlijk een eigen voorkeur en het is daarom belangrijk om te weten welke soorten er zijn.

De verschillende mechanismen

Daarnaast kun je een keuze maken uit verschillende technische systemen, met elk een ander manier van werken. Zo heb je bijvoorbeeld het AEG-type, ofwel ‘Airsoft Electric Gun’. Dit is tegenwoordig vaak de populairste keuze, ze zijn simpel in gebruik en zijn over het algemeen erg betrouwbaar. Deze types AEG-types zijn goed verkrijgbaar bij gespecialiseerde airsoft winkels. Airsoft in Nederland biedt genoeg mogelijkheden.   Daarnaast bestaan er ook types die op gas of veerkracht werken. Over het algemeen zijn de types die een veerkracht mechanisme gebruiken minder krachtig en zullen daarom geschikt zijn voor amateuristisch gebruik.

Volautomatisch?

Uiteraard heb je ook keuze tussen verschillende soorten airsoft replica’s. Het geschikte type zal vaak afhangen van de situatie waarvoor hij gebruikt wordt. Speel je bijvoorbeeld in ‘close quarter combat’ dan is een airsoft pistool wellicht geschikt. Ben je op zoek naar het zwaarder geschut, dan kun je kijken naar automatische replica’s zoals AK-47’s of M4’s. Ook bestaan er type’s als ‘shotguns’, dit is een model dat bedoeld is voor een gevecht van dichtbij. Er is een overvloed aan keuzes, voor airsoft pistolen zijn er al honderden verschillende modellen, uitlopend van een veerkracht mechanisme tot AEG.

Het kan voorkomen dat de situatie vraagt om preciezer richten op lange afstand, daarvoor zijn de ‘sniper rifles’ geschikt. Deze hebben vaak een ‘scope’ waarmee je nauwkeurig kunt richten. Voor elke situatie is er dus een type replica met specifieke voordelen. Dit is allemaal goed te testen op één van de verschillende airsoft schietbanen in Nederland.