juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Wat zijn de voordelen van lokale SEO?

Veel lokale ondernemers denken dat SEO niet per se interessant voor ze is. Toch is dat een groot misverstand. Juist voor lokale ondernemers kan het interessant zijn om iets aan SEO te doen. Door middel van lokale SEO word je lokaal vindbaar. De lokale SEO uitbesteden is goedkoper dan landelijke SEO, omdat er minder concurrentie op de zoekwoorden is. Bovendien duurt het vaak minder lang voordat je een goede positie in de zoekresultaten weet te bemachtigen. Consumenten maken bovendien relatief vaak gebruik van lokale zoektermen en Google probeert ook steeds vaker lokale bedrijven te tonen. Dat zijn dus goede redenen om een SEO bureau in te schakelen als lokale ondernemer!

Wat levert lokale SEO je precies op?

Het is lastig om precies in te schatten hoeveel extra omzet lokale SEO je oplevert. Dat is afhankelijk van je investering, de zoekmachines waar je op wilt scoren en de hoeveelheid concurrentie. Toch kunnen veel ondernemers nog baat hebben bij lokale SEO. Het kan nuttig zijn voor onder meer slagers, kappers, opticiens en restaurants. Vrijwel iedere ondernemer heeft er profijt van als zijn of haar zaak hoog in Google terug te vinden is. Logisch, want ook bijna alle consumenten maken gebruik van de zoekmachines. Door middel van SEO kun je jouw onderneming lokaal op de kaart zetten.

Hoe werkt lokale SEO?

Lokale SEO heeft veel overeenkomsten met landelijke SEO. De technieken zijn namelijk ongeveer hetzelfde. Zo werken beide vormen van SEO bijvoorbeeld door middel van linkjes. Maar ook speelt technische SEO een belangrijke rol. Het verschil is dat er voor lokale SEO ook lokale zoekwoorden gekozen worden. Denk dus aan zoekwoorden waar een plaatsnaam in verwerkt is. Omdat de zoekwoorden minder concurrentie hebben, duurt het minder lang voordat je een hoge positie in de zoekmachines hebt. Dat terwijl het voor een lokale ondernemer wel degelijk zeer interessant is om goed vindbaar te zijn.

Conclusie

Lokale SEO kan je een hoop opleveren. Omdat je beter vindbaar wordt in de regio, zijn mensen eerder geneigd om bij jouw zaak uit te komen. Ben je bijvoorbeeld slager van beroep en zoekt iemand in jouw plaats naar ‘slager in de buurt’? Dan is het prettig als jouw bedrijf als eerst omhoog komt! De kans is groot dat lokale SEO je extra klanten oplevert. Dat terwijl het helemaal niet zoveel hoeft te kosten, omdat het eenvoudiger is om op lokale zoekwoorden te scoren.