mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Wat moet je weten over puinzakken?

Ontzettend veel mensen maken tegenwoordig de keuze om zelf bijvoorbeeld kleine karweien of zelfs verbouwingen uit te voeren aan hun woning. Wanneer dat ook geldt voor jou zal je daarvoor wellicht de beschikking willen hebben over zogenaamde puinzakken. Voor dergelijke zakken geldt dat ze uitstekend geschikt zijn voor het afvoeren van verschillende soorten zaken. Denk hierbij aan:

  • Bouwafval;
  • Tuinafval;
  • Puin;

Wanneer je ervoor kiest om dergelijke zakken te kopen zal je tot de vaststelling komen dat ze ontzettend sterk zijn. Dit zal er in de praktijk voor zorgen dat ze niet snel gaan scheuren, integendeel. Daarnaast is het vaak zo dat deze zakken ook verkrijgbaar zijn in vrij grote of in ieder geval sterk uiteenlopende formaten. Ook dat kan zeker en vast interessant zijn.

Puinzakken, verkrijgbaar in verschillende formaten 

Bij het kopen van verschillende puinzakken zal je er rekening mee willen houden dat deze zakken aangekocht kunnen worden in zeer veel verschillende uitvoeringen. In het bijzonder het formaat van deze zakken kan behoorlijk verschillen. Om te beginnen spreekt het voor zich dat je wellicht zal willen kiezen voor een zo groot mogelijk exemplaar. Dat is natuurlijk niet meer dan logisch, maar daarom lang niet altijd de beste keuze. Je dient er immers rekening mee te houden dat dergelijke grote puinzakken ook ontzettend zwaar kunnen worden om te dragen. Omwille van deze reden kan het dan ook zeer de moeite waard zijn om toch te kiezen voor kleinere exemplaren. Dit uiteraard met als uitzondering wanneer je bijvoorbeeld een klein kraantje ter beschikking hebt. 

Waar kan je deze puinzakken allemaal voor gebruiken?

Zoals de naam al aangeeft geldt voor puinzakken dat ze in de praktijk worden gebruikt wanneer er sprake is van grote hoeveelheden puin die afgevoerd dienen te worden. Het kan hierbij echter niet alleen gaan om puin, maar ook om bijvoorbeeld bouwafval of grond. Belangrijk om te weten is dat je er eveneens voor kan kiezen om gebruik te maken van een puinzak voor het afvoeren van materialen die over een scherpe rand beschikken. Denk hierbij dan niet alleen aan stukken beton, maar ook aan bijvoorbeeld bakstenen die zijn gebroken. Het is mogelijk om al deze verschillende materialen gewoon samen in de puinzak te stoppen waar je gebruik van maakt. In ieder geval mag het duidelijk zijn, bij bijvoorbeeld verbouwingswerken zal je tot de vaststelling komen dat het gebruik van dergelijke zakken absoluut meer dan de moeite waard is om te overwegen.

Waar rekening mee houden bij aankoop?

In het merendeel van de gevallen zal je tot de vaststelling komen dat je niet zomaar behoeften zal hebben aanéén, maar wel aan verschillende puinzakken. Wanneer dat het geval is, is het altijd een aanrader om deze in zo groot mogelijke aantallen te kopen. Op deze manier is het mogelijk dat de prijs per zak namelijk gevoelig lager zal komen te liggen. Heb je dus met andere woorden binnenkort een bepaald karwei of bijvoorbeeld een renovatie in de steigers staan? Dan zal je tot de vaststelling komen dat het altijd de moeite waard is om zoveel mogelijk zakken in één keer te kopen bij Profipack.be