april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Wat maakt gebruikmaken van een wollen deken zo interessant?

In ongelofelijk veel woningen wordt er gebruik gemaakt van een wollen deken. Een dergelijk deken kan in groot formaat worden gebruikt in bed, maar daarnaast kan er ook worden vastgesteld dat dergelijke dekens in kleiner formaat ook in bijvoorbeeld de zetel worden gelegd. Bent u net als zoveel andere mensen van plan om gebruik te gaan maken van een wollen deken in uw huis? Zou u echter eerst nog even alle voordelen willen ontdekken? Dan bent u daarvoor hier op deze pagina ongetwijfeld aan het juiste adres!

1.) Wol is een bijzonder duurzaam materiaal

In eerste instantie kan er worden gesteld dat schapenwol een duurzaam product is. Ze wordt in de praktijk dan ook op een uitermate diervriendelijke manier gewonnen. Bovendien spreekt het voor zich dat de wol jaarlijks terug aangroeit bij een schaap. Een bijkomend voordeel van het gebruik van wol is terug te vinden in het feit dat dit materiaal er om bekend staat lucht goed vast te houden. De wolvezel beschikt over een spiraalvormige krul waardoor ze er in slaagt om heel wat lucht vast te houden. Lucht doet in de praktijk bovendien dienst als perfecte isolator. Voor gebruik te maken van een wollen deken is het zo dat u ook kunt rekenen op de aanwezigheid van een materiaal welke over een zogenaamd “biologisch geheugen” beschikt. Dit zorgt er voor dat de wolvezel altijd in haar originele vorm zal terugspringen.

2.) Een wollen deken kan erg eenvoudig vocht opnemen

Een tweede voordeel waar u bij het gebruik van een wollen deken steeds op kunt rekenen heeft betrekking tot het hoge absorptievermogen van wol. Deze zorgt er voor dat het materiaal op zeer eenvoudige wijze vocht kan opnemen. Bovendien laat ze het vocht ook weer snel verdampen. Slaapt u dus met andere woorden onder een wollen deken? In dat geval zult u altijd kunnen rekenen op een droog en bovendien zeer comfortabel slaapcomfort.

3.) Een wollen deken heeft een zelfreinigende werking

Het materiaal wol staat er om bekend over een zelfreinigend karakter te beschikken. Dit zelfreinigende karakter is het gevolg van de aanwezigheid van het zogenaamde lanoline. Het betreft hier niet alleen een bacteriewerend, maar bovendien ook een vuilafstotend natuurlijk wolvet. Door te kiezen voor het kopen van een wollen deken bent u dus altijd verzekerd van een uitermate hygi├źnisch deken. Wol staat er bovendien om bekend over een optimale, ventilerende werking te beschikken. Bovendien reguleert ze niet alleen de temperatuur, maar ook de hoeveelheid aan vocht. Hoe dan ook mag het nu reeds duidelijk zijn dat er aan het gebruik van een wollen deken veel interessante voordelen verbonden zijn. Dit is overigens ook nog helemaal niet alles. Er zijn dan ook nog meer voordelen waar u op kunt rekenen.

4.) Een wollen deken heeft een anti allergische werking

Bent u iemand die last heeft van een allergie? In dat geval zult u kunnen vaststellen dat gebruikmaken van een wollen deken voor u wellicht extra interessant zal zijn. Bovendien kan er worden vastgesteld dat schimmelvorming in wollen dekens of bijvoorbeeld dekbedden nagenoeg onmogelijk is. Schimmels vereisen niet alleen de nodige hoeveelheid aan warmte, maar hebben ook een hoge vochtigheidsgraad nodig. Omwille van het feit dat wol van nature over een uitstekende, ventilerende werking beschikt zult u kunnen vaststellen dat schimmels zich er helemaal niet snel in zullen gaan vormen, integendeel.