juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Waarom een walnotenboom kopen zo leuk kan zijn

Wilt u echt een leuke, karakteristieke boom in uw tuin? Zoekt u een boom die zo goed als onderhoudsvrij is en die ook nog eens die vervelende muggen op afstand houdt? Ga dan een walnotenboom kopen. Met een walnotenboom koopt u een indrukwekkende boom, die gemiddeld genomen zo’n zeven meter de lucht in gaat. Een walnotenboom kweken is dan ook een erg leuk proces.

Steeds meer mensen kiezen voor een walnotenboom kopen

Steeds meer mensen lijken de walnotenboom te ontdekken. Logisch, want u koopt een boom waarnaar u amper omkijken heeft. Ja, u kunt een wat grotere tak besluiten weg te snoeien, een must is dit niet. De walnotenboom redt zichzelf verder prima en het is buitengewoon interessant om het kleine plantje uit te zien groeien tot een indrukwekkende boom. De walnotenboom heeft wel voldoende ruimte nodig en doet het het best in kalkrijke grond met een niet te hoge zuurgraad. Zorg bovendien dat de boom voldoende licht krijgt, al kan hij zich ook prima ontwikkelen in de halfschaduw.

De boom geeft gemakkelijk vrucht, maar laat zich wat moeilijker verplanten

Een walnotenboom kopen betekent het kopen van een boom die in principe gemakkelijk vrucht geeft en zich bovendien moeilijk laat verplanten. Om tot volle productie te komen, is de walnotenboom tenminste een periode van tien jaar nodig. Pas dan kunt u de eerste walnoten in uw tuin verwachten, want doorgaans werpt een walnotenboom voor het eerst op een leeftijd van tussen de tien en vijftien jaar. Nog een groot voordeel van een walnotenboom kopen is wel het feit dat de boom amper te maken krijgt met ziektes. Dit is iets dat bij andere bomen nog wel eens aan de orde wil zijn en dat u een hoop ellende in de tuin op kan leveren.

Kies bij voorkeur voor het kopen van een jonge walnotenboom

Kiest u bij de walnotenboom kwekerij bij voorkeur een jonge boom. Het is een gegeven dat oudere walnotenbomen kopen, kan betekenen dat u een boom in het bezit krijgt die minder gemakkelijk aanslaat. Bij een jongere plant hoeft u zich daar geen zorgen over te maken. Bent u bij de kweker en weet u dat er geen andere walnotenbomen bij uw woning in de buurt zijn? Kies dan voor een zelfbestuiver.

Hoe ouder de boom wordt, hoe meer hij aan uitstraling en schoonheid wint

Een walnotenboom kopen is een boom kopen die hoe ouder hij wordt, hoe meer hij aan uitstraling wint. De boom heeft een zeer natuurlijke uitstraling en vogels nestelen graag in deze boom. Bijkomend voordeel is dat de walnotenboom insecten en dus ook muggen nadrukkelijk op afstand houdt. Alleen dit kan al een goede reden zijn voor een walnotenboom kopen. Het is prachtig het proces van klein plantje tot indrukwekkende walnotenboom te volgen. Hoe bijzonder is het dat de boom zonder enige hulp en onderhoud toch uitgroeit tot een dikke, hoge boom. De walnoten die op den duur door de boom geworpen worden, kunt u overigens prima eten. Al moet u dus wel even geduld voor hebben voor u de eerste walnoot in uw tuin zult vinden. Maar liggen ze er eenmaal, dan zult u verrast zijn door de smaak. Bij De Nootsaeck kunt u een notenboom kopen en krijgt u persoonlijk advies van aankoop tot oogst.