juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Waar rekening mee houden bij bokshandschoenen kopen?

Heel wat mensen kiezen er op een zeker ogenblik in hun leven voor om een vechtsport te gaan uitoefenen. Niet in het minst kan er worden vastgesteld dat boksen en kickboksen een zeer aanzienlijke populariteit genieten. Wanneer ook u van plan bent om te gaan boksen spreekt het voor zich dat u daarvoor enkele zaken zult moeten kopen. Het eerste waar u naar zult moeten kijken zijn dan natuurlijk bokshandschoenen. Wanneer u het assortiment met bokshandschoenen op de markt van naderbij gaat bekijken zult u kunnen vaststellen dat deze verkrijgbaar zijn in de meest uiteenlopende uitvoeringen. Welke van deze verschillende mogelijkheden moet u dan precies kiezen? U ontdekt het hier op deze pagina!

Welke soort bokshandschoenen kopen?

Welke van de verschillende soorten bokshandschoenen nu precies voor u de beste keuze is, is natuurlijk onder meer afhankelijk van het type bokssport welke u wil gaan beoefenen. Gaat u namelijk gewoon boksen of kiest u voor kickboksen? In het laatste geval spreekt het voor zich dat u geen gewone bokshandschoenen, maar wel kickbokshandschoenen nodig zult hebben. In de praktijk is het zo dat veel mensen niet begrijpen wat nu precies de verschillen zijn tussen gewone bokshandschoenen en kickbokshandschoenen. Op het eerste zicht zijn die verschillen inderdaad niet geheel duidelijk, maar ze zijn er wel.

Voor bokshandschoenen geldt bijvoorbeeld dat ze niet alleen zachter, maar ook ronder zijn. Bij kickbokshandschoenen is er dan weer juist sprake van een harder materiaal en een meer platte vormgeving. Het merendeel van de gewone bokshandschoenen kunnen in principe zonder probleem worden gebruikt om te kickboksen. Met kickbokshandschoenen is het echter helemaal geen goed idee om op een bokszak te stoten, integendeel. Doet u dat wel? Dan is de kans bijzonder groot dat u de vulling van uw kickbokshandschoenen stuk zal slaan… en dat is uiteraard niet de bedoeling!

Over welk gewicht moeten uw bokshandschoenen beschikken?

Er kan bij bokshandschoenen worden vastgesteld dat het gewicht wordt uitgedrukt in ounce (afgekort ‘oz’). Er is een verband tussen dit gewicht in ounce en het lichaamsgewicht van de persoon die de bokshandschoenen gaat kopen. In principe gelden hiervoor geen concrete regels, maar zijn er wel richtlijnen. Denk hierbij aan:

  • Tussen 8 & 10 oz voor personen tot 55 kilogram;
  • 12 oz voor personen van 55 tot 65 kilogram;
  • 14 oz voor personen van 65 tot 75 kilogram;
  • 16 oz voor personen van 75 tot 85 kilogram;
  • 18 oz voor personen van 85 tot 100 kilogram;

Voor personen met een gewicht van 100 kilogram of meer wordt er in de praktijk altijd aangeraden om te kijken in de richting van bokshandschoenen met een gewicht van 20 oz. In het merendeel van de gevallen is het zo dat er op de verpakking van de bokshandschoenen staat aangegeven voor welk gewicht de handschoenen in kwestie gebruikt kunnen worden.

Wees verzekerd van de juiste maat en pasvorm

Tot slot spreekt het voor zich dat u bij bokshandschoenen kopen ook altijd zult willen kunnen rekenen op de juiste maat en pasvorm. De maat van de bokshandschoenen is in de praktijk afhankelijk van het gewicht. In principe wordt het aangeraden om te kiezen voor het gebruik van bokshandschoenen die wel strak zitten, maar niet knellen. Dit omdat de handschoenen door er gebruik van te maken uit zichzelf al iets losser gaan zitten. Hou er tot slot altijd rekening mee dat u er goed aan doet om bokshandschoenen te passen met bandages of zwachtels om. Alleen op deze manier kunt u er immers zeker van zijn dat de bokshandschoenen altijd passen. Ga voor een uitgebreid aanbod aan bokshandschoenen en persoonlijk advies naar Bestfightshop.nl.