februari 29, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Voor jezelf beginnen naast een baan – 4 onmisbare tips

Voor jezelf beginnen naast een baandoe je natuurlijk niet zomaar. Waarschijnlijk heb je hier al een lange tijd over nagedacht en plannen voor gemaakt. Je droomt ervan om je eigen baas te zijn en een keer te doen wat je echt wilt. Je hebt een idee gemaakt en staat klaar om naar de Kamer van Koophandel te stappen om je bedrijf officieel te maken. Neem jij de stap en ga je voor jezelf beginnen naast een baan? Dan zijn de onderstaande 4 tips onmisbaar.

1.     Voor jezelf beginnen naast een baan: spreek met je werkgever

Misschien heb je de neiging om je huidige werkgever niet in te lichten over jouw plannen. Je wilt ten eerste niet dat deze ongerust wordt en denkt dat je weggaat en ten tweede weet je ook niet of jouw eigen bedrijf een succes wordt. Is dit niet het geval, heb je dan niet voor niets slapende honden wakker gemaakt? Toch is het wel verstandig om je ideeën met je werkgever te bespreken. In veel contracten staat duidelijk aangegeven dat je niet voor jezelf mag beginnen naast een baan zonder dat je werkgever je daar toestemming voor heeft gegeven. Je zult je ook veel fijner voelen als je werkgever van jouw plannen op de hoogte is en hier akkoord mee gaat.

2.     Schreeuw het van de daken

Nadat je je bedrijf hebt aangemeld bij de Kamer van Koophandel is het tijd om dit bekend te maken. Zonder bekendheid trek je geen klanten aan en zonder klanten heb je geen inkomen. Dit zal in het begin raar voelen, maar het is belangrijk dat je iedereen vertelt wat je gaat doen. Voor jezelf beginnen naast een baan heeft zo veel meer kans op succes. Het is dan nog belangrijker dat je je van commentaar van anderen niets aantrekt. Je bent je eigen ambassadeur en hoe meer mensen je bereikt hoe beter.

3.     Ontwikkel een duidelijke strategie

Voor jezelf beginnen naast een baan heeft een veel grotere kans van slagen als je een duidelijke strategie opstelt voor jezelf. Het is altijd een goede oefening om je missie en visie te schrijven en te publiceren, zodat deze als rode draad lopen door alles wat je doet. Definieer ook een duidelijke doelgroep en dan is kleiner en specifieker vaak beter. Bied je doelgroep een oplossing aan voor een probleem waarmee ze zitten. Hier geldt ook: hoe specifieker dit probleem is, hoe meer men jou als de expert gaat zien. De leden van een kleine specifieke doelgroep zullen sneller klant worden omdat je je direct op hen richt.

4.     Geef niet op

Ga je voor jezelf beginnen naast een baan, dan moet je er rekening mee houden dat het soms even kan duren voordat je eigen project op gang komt. Je website moet zichtbaar worden en hoger komen in de zoekmachine resultaten, je doelgroep moet zich bewust van je worden en van de unieke oplossingen die je aanbiedt. Geef dus niet op en zet je passie om naar inkomen & vrijheid via www.maakjouwimpact.nl!