juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Vanuit een hotel Emmen bezichtigt u een schitterend gedeelte van Drenthe

Waarom gaat u dit jaar niet op vakantie in eigen land en boekt u een hotel Emmen? Zuidoost Drenthe is een stukje Nederland vol geschiedenis, natuur en bezienswaardigheden en u zult zich daar zeker niet vervelen. Ook staat dit stukje Nederland bekend om een rijke kunstgemeenschap en zijn er voldoende beeldentuinen en galerieën die u kunt bezichtigen. Boek dus een mooi hotel Emmen. Hier vindt u alvast inspiratie over wat u dan allemaal kunt gaan doen.

Vanuit een hotel in Emmen op hunebedden jacht

Zuidoost Drenthe is een groot aantal hunebedden rijk. Deze eeuwenoude constructies zijn nu nog steeds te bezichtigen en als het lekker weer is doet u dit op de fiets. In heel Drenthe zijn er 52 hunebedden die u kunt bezoeken en rondom Emmen vindt u er meer dan 10. Perfect dus om een dagje vrij te plannen, de fiets te pakken en een aantal van deze hunebedden te bezichtigen. De oudste monumenten van Drenthe mogen tijdens uw verblijf bij een hotel in Emmen niet aan u voorbij gaan.

Wildlands Zoo

Kiest u voor een hotel in het centrum van de stad, dan loopt u gemakkelijk naar Wildlands. Deze dierentuin wordt regelmatig de beste dierentuin van Europa genoemd en u kunt er gemakkelijk een hele dag rondlopen. De dieren worden ingedeeld in werelddelen en u loopt dus van de Serengeti naar Antarctica naar de jungle waar u verscheidene dieren bekijkt. Voor kinderen wordt er ook veel georganiseerd en is er Animazia, een indoor speelparadijs voor de kleine avonturiers. En uiteraard zijn hier ook dieren te bekijken, zoals de naakte molrat en de groene zeeschildpad.

Kunst in zuidoost Drenthe

Houdt u van kunst, dan trekt u een dagje uit om de verschillende galerieën die Emmen rijk is te bekijken. Vanuit uw hotel Emmen doet u dit gemakkelijk op de fiets of zelfs lopend. Zo is er Galerie bij Leth en de Opera VII Galerie waar u hedendaagse kunst kunt bekijken van regionale en enthousiaste kunstenaars. In Gees gaat u naar de beeldentuin en dat combineert u uiteraard met een wandeling door het schitterende natuurgebied eromheen. Vanuit een hotel Emmen zijn er voldoende kunstzinnige uitstapjes in te plannen.

Andere dingen die u kunt doen in Emmen en omgeving

Begin uw dag bij de toeristen informatie. Deze vindt u in het centrum van Emmen en tegenover Wildlands. Heeft u uw hotel Emmen in het centrum geboekt, dan loopt u er zo naartoe. Maak een stadswandeling door Emmen, bekijk welke regionale evenementen er worden georganiseerd en ontdek de prachtige natuur die u rondom Emmen aantreft. Voor fietsliefhebbers, mountainbikers en wandelaars is er voldoende te doen. Vanuit uw hotel Emmen kunt u ook racen, paintballen, klimmen en golfen. Zelfs varen is een mogelijkheid.

Een onvergetelijke tijd

Door een hotel in Emmen te boeken en dagelijks uitstapjes te maken zal u zich tijdens uw vakantie dus niet vervelen. Er is voldoende te doen voor jong en oud. Ook als u specifiek interesses heeft kunt u daar vast een uitstapje aan koppelen. Zuidoost Drenthe heeft iedereen wat te bieden. Een goed hotel met een hoge score op tripadvisor is bijvoorbeeld Hotel ten Cate in Emmen.