april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Uw dak verhuren voor zonnepanelen: duurzame zonnestroom zonder te investeren

Wilt u als bedrijf duurzame zonnestroom opwekken, zonder dat u hoge investeringskosten moet maken, dan kunt u uw dak verhuren voor zonnepanelen. Veel bedrijfspanden hebben een groot oppervlak plat dak ter beschikking en dat is ideaal voor zonnepanelen. De panelen kunnen dan in exact de juiste opstelling geplaatst worden, leveren een optimaal rendement op en u plukt hier de vruchten van. Door uw dak te verhuren voor zonnepanelen, ontvangt u namelijk wel de lusten, maar niet de lasten.

Uw dak verhuren voor zonnepanelen, hoe werkt dat?

Wilt u uw dak verhuren voor zonnepanelen, dan komt er een leverancier bij u langs om daar over te praten. Zij betalen u vervolgens een huursom per vierkante meter dak die ze willen gebruiken en plaatsen daar een installatie. U hoeft hier zelf geen investering voor te doen, maar alles wordt dan ook om u heen geregeld. Dit is voor u natuurlijk wel veel gemakkelijker. Nadat de zonnepanelen zijn geïnstalleerd krijgt de huurder of gebruiker van het pand een korting op het energietarief. Bent u dat zelf, dan heeft u dus op twee manieren financieel voordeel. De leverancier van de zonnepanelen komt deze zelf onderhouden en repareren, indien nodig. Het enige wat u moet doen is de overeenkomst ondertekenen en de huurder doet de rest.

Verbeter uw uitstraling met zonnepanelen

Door zonnepanelen op uw dak te laten plaatsen, geeft u ook een goed bericht af. U vertelt uw klanten, bezoekers, personeel, partners en de voorbijgangers dat uw bedrijf de toekomst van ons land belangrijk vindt. De bedrijven die om u heen gevestigd zijn doen misschien wel hetzelfde. Door uw dak te verhuren voor zonnepanelen verbetert u de uitstraling van uw gebouw én u geeft het goede voorbeeld. Dit alles doet u zonder dat u in de zonnepanelen moet investeren.

De voordelen van het verhuren van uw dak

De optie om uw dak te verhuren heeft een aantal belangrijke voordelen. De belangrijkste hiervan vindt u in het onderstaande lijstje.

  • U kunt uw dak verhuren voor zonnepanelen zonder dat u daar zelf een investering in moet doen.
  • U krijgt per vierkante meter een huurprijs van de leverancier van de zonnepanelen.
  • De verhuurder of gebruiker van het bedrijfsgebouw ontvangt een korting op het energietarief.
  • Door uw dak te verhuren voor zonnepanelen levert u een bijdrage aan een beter milieu.
  • Uw gebouw krijgt een verbeterde uitstraling, u geeft het goede voorbeeld en uw bedrijf komt positief naar voren.

Uw dak verhuren voor zonnepanelen, wat zijn de alternatieven?

Bent u benieuwd of er ook alternatieve opties zijn als u een bedrijfsdak heeft waarop ruimte is voor zonnepanelen? Dan zijn er ook andere mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld zonnepanelen leasen of huren. Het gehele proces wordt u dan uit handen genomen en u krijgt hier zonnestroom voor terug. Ook kunt u deze optie gebruiken om uw duurzaamheidsdoelstellingen te realiseren. Heeft u een kleiner gebouw in een woonwijk, dan kunt u deze gebruiken voor een collectieve actie onder de bewoners. De mogelijkheden zijn groot, maar uw dak verhuren voor zonnepanelen is gemakkelijk, gratis en belonend.

Met een dakhuur constructie van KiesZon wordt een pand verduurzaamd en tegelijkertijd ingezet om een financieel voordeel mee te behalen.