april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Transport naar het buitenland, wat zijn de opties?

Je kunt om verschillende redenen op zoek zijn naar vrachtvervoer naar het buitenland. Je hebt dan de keuze om het transport naar het buitenland te transporteren met luchtvracht, wegtransport, vracht per trein of juist met zeevracht. De keuze die je maakt is mede afhankelijk van het gewicht, de omvang van de te transporteren vracht en uiteraard de snelheid waarin dit moet.

Daarnaast kan het ook meewegen naar welk land er getransporteerd moet worden. Zo zijn er landen waar het treinnetwerk erg gebrekkig is, of juist de wegen. Dan kan zee of luchttransport een betere optie zijn. Het is verstandig om je opties goed te bekijken en je door een professioneel transportbedrijf te laten informeren. Bij SILS zit je in ieder geval goed, ze vertellen je alles wat je weten moet over de incoterms.

Regelgeving voor transport naar het buitenland

Wanneer je wilt transporteren naar het buitenland is het belangrijk dat je weet dat de regelgeving voor transport in Europa is vastgelegd door de Europese Unie. Toch kan het soms verwarrend zijn voor ondernemers omdat er landen zijn die hun eigen wet- en regelgeving er op nahouden. Om frustraties te voorkomen doe je er dan ook goed aan om je goed te laten informeren door de specialisten van SILS.

Transport naar het buitenland via zeevracht

Wanneer je veel goederen wilt transporteren en het tegelijkertijd een zware partij goederen is, is het kiezen voor zeevracht vaak de beste optie. Via zeevracht komen jouw goederen aan op de bestemming in heel Europa, maar ook wanneer jouw goederen buiten Europa getransporteerd moeten worden naar een ander continent is zeevracht uitermate geschikt.

Daarnaast is zeevracht vaak ook de goedkoopste optie qua transport. Helemaal wanneer je grote en zware partijen te transporteren hebt. Een minpuntje van zeetransport is wel dat het allemaal wat minder snel gaat. Het is namelijk de langzaamste methode die van haven naar eindbestemming door moet gaan.

Transporteren via luchtvracht

Vaak is de snelste manier van transporteren het transport door de lucht per vliegtuig. De goederen zijn vaak binnen een dag of twee op de plaats van bestemming. Doordat transport via luchtvracht o snel is, kan het je veel tijd en geld besparen. Een groot pluspunt dus! Daarnaast kan je zelf ook vaak mee om te controleren of jouw goederen in goede orde zijn aangekomen en kan je het aan zakenpartners overdragen.

Transport via wegtransport

Transport dat via wegtransport plaats vindt gebeurt over het algemeen met vrachtwagens. Het wegennet is in Europa over het algemeen erg goed. Daardoor krijgen afnemers de vracht snel tot aan de deur, wat ertoe leidt dat je tevreden klanten hebt en houdt. Doordat de vracht vaak bij de chauffeur blijft, hoeft het niet met verschillende vrachten mee vanaf de haven of het vliegveld. Wel kan het zijn dat je tijdens feestdagen niet mag rijden in bepaalde landen.

Welk soort transport past het best bij jou? Heb je nog vragen of advies nodig? Bij SILS zit je daar helemaal goed voor!