juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Top 5 pleisterreparatiewerkzaamheden die uw stukadoor moet uitvoeren

Scheuren herstellen
Huizen bewegen, of ze nu oud of nieuw zijn. Met die beweging komt de mogelijkheid dat gips kan barsten. Kleine scheurtjes, van het soort dat te klein is om een ​​eurocent in te steken, zijn meestal niet iets om je al te zorgen over te maken en je offerte had eventuele problemen met bodemdaling aan het licht moeten brengen. Maar deze scheuren kunnen lelijk zijn, vooral als u muren heeft geverfd in plaats van behangen. Scheuren kunnen worden opgevuld en hersteld met een laag gips eroverheen, maar grotere scheuren of meerdere scheuren moeten mogelijk worden uitgeharkt en het gips in het gebied moet worden vervangen, zodat u aan het einde een goed plat oppervlak overhoudt.

Ruimte terugnemen
De manier waarop we in onze huizen leven is in de loop der jaren veranderd, waarbij een open woonkamer handiger is dan het Victoriaanse idee van een ‘goede kamer’ of een aparte eetkamer. Velen van ons hebben één grote leefruimte met twee openslaande deuren, aangezien de kamer voorheen verdeeld was. U zult dit vaak tegenkomen bij het verhuizen naar een nieuw huis, waar een deuropening gewoon is afgesloten en vergeten. U heeft het over een deurkozijn dat mogelijk naar buiten moet, stokken en gipsplaten over de opening waar de deur was, en het stukadoorswerk aan beide kanten van de deuropening om bij de muren te passen. Tenzij u ervaren bent, zullen een professionele bouwer en stukadoor uw beste vrienden zijn om het in goede staat achter te laten.

Het blootleggen van historische kenmerken
Goed stukadoorswerk kan niet alleen dingen bedekken, maar ook mooie historische kenmerken blootleggen. Mogelijk hebt u interessante sierlijsten, plafondrozetten bedekt met verlaagde plafonds of sierlijsten die baat zouden hebben bij wat TLC. Voor het meest delicate werk kan een gespecialiseerde restaurateur nodig zijn, maar ervaren stukadoors kunnen u ook helpen de uwe weer tot leven te wekken als u een helpende hand nodig heeft.

Het vocht afdekken
Behalve scheuren kunnen vochtige plekken gemakkelijk onze huizen binnendringen, of dat nu komt door optrekkend vocht of door condensatie en kou. Ervan uitgaande dat het vocht is behandeld en een vochtige laag is vernieuwd voordat u naar binnen ging, moet u elk gips dat door het vocht is aangetast, vervangen. Zout in het water heeft de pleister beschadigd en als het er nu niet hobbelig of ongelijk uitziet, dan zal dat snel gebeuren. Bestaand pleisterwerk verwijderen tot ongeveer 50 cm boven zichtbaar vocht is de beste manier om nieuw pleisterwerk aan te brengen en het af te stemmen op de gladde muren eromheen.

Weg met de gipsplaat ellende
Kamerwanden of toevoegingen gemaakt van gipsplaat zijn berucht omdat ze slecht zijn geplaatst of gemonteerd door onervaren doe-het-zelvers. Dit kan je achterlaten met ongelijke, klonterige muren met krakend gips. Reparatiewerkzaamheden kunnen nodig zijn voor gaten of het kan niet meer worden gerepareerd, maar een goede gipsplaatmuur moet net zo lang staan ​​als het huis als het goed is geïnstalleerd.