mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Thuiswerken? Denk ook aan het juiste schrijfgerei!

De afgelopen maanden stonden volop in het teken van de coronacrisis. De wereld is in iets minder dan een jaar enorm veranderd. Even erop uit met het hele gezin is niet meer mogelijk. Zelfs uit huis gaan om te werken zit er voor veel mensen niet meer in. Naast dat dit natuurlijk de gezonde geest te boven gaat, zorgt dit ook voor een logistieke uitdaging. Ineens moest men zelf een thuiskantoor realiseren. Nooit verwacht, niet gehoopt. En dat binnen een zeer korte tijd.

Werk jij ook al tijden met een laptop op de bank of zit je oncomfortabel aan de eettafel? Dan is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Hierbij is het echter niet alleen belangrijk om over een ergonomische werkplek na te denken, maar ook om het juiste schrijfgerei aan te schaffen. Hoe dat zit, leggen we uit in dit artikel.

Het belang van een goede vulpen


Het belang van een goede vulpen wordt nog wel eens onderschat. Wat moet je immers met een simpele vulpen als je het meeste toch op een toetsenbord schrijft? Het antwoord is simpel: ouderwets met de hand schrijven is een goede manier om je hersenen aan het werk te zetten. Een vulpen kopen draagt niet alleen bij aan een hogere creativiteit, maar ook aan een beter concentratievermogen en vermogen om dingen te onthouden. Het belang van een goede vulpen is dan ook meer dan ongekend.

Geef je creativiteit een boost


Je zult thuis al snel merken dat de creativiteit en bovenal zin om te werken wegvalt. Je bent zo druk met alle ballen in de lucht houden, dat het moeilijk is om je te concentreren en met creatieve ideeën te komen. Gek genoeg kan een parker pen of een montblanc bij Pwakkerman.com hier enorm bij helpen.

Kruip bij een gebrek aan creativiteit en zin zeker niet achter een beeldscherm, maar laat je even leiden door handmatig schrijven. Sluit je af van de buitenwereld en begin met het schrijven van steekwoorden, doelen en manieren hoe je deze doelen kunt behalen. Je zult merken dat je hersenen beter aan het werk worden gezet tijdens het schrijven, wat het werk uiteindelijk alleen maar ten goede zal komen.

Waarom je in een goede pen moet investeren

Nu zal je misschien denken: waarom een dure vulpen kopen als je ook een aantal simpele balpennen voor enkele euro’s kunt kopen? Wat men echter vaak niet beseft is dat je hierbij niet voor kwaliteit kiest. Wereldwijd gaan er miljarden balpennen per jaar over de toonbank. Ze raken kwijt of gaan snel stuk, waardoor ze uiteindelijk ergens op de steeds groter wordende afvalhoop belanden. Niet alleen zonde voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Daarom is het raadzaam om één keer een goede pen aan te schaffen. Wellicht ben je voor een Lamy van Pwakkerman wat meer kwijt dan een doorsnee balpen, maar hier doe je ook direct een stuk langer mee.

Een kwalitatieve pen mag zeker niet op jouw thuiswerkplek ontbreken. Niet alleen om je creativiteit een flinke boost te geven, maar ook om uiteindelijk je steentje bij te dragen aan het milieu. Met een Waterman pen Pwakkerman.com zet je in elk geval al een belangrijke eerste stap in de goede richting.