juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Tena – halve eeuw topmerk bij incontinentie

Toegegeven, het is niet in elk land het allerpopulairste merk als het gaat om de aanschaf van incontinentiematerialen, maar het is wel een merk dat wereldwijd staat. Zo’n zestig jaar ervaring met incontinentie en tal van innovatieve vondsten maken Tena tot een hele betrouwbare producent van incontinentiematerialen. Urineverlies en continentiezorg zijn de dagelijkse zorgen van het bedrijf. In zo’n honderd landen vertrouwen mensen dagelijks op hun producten. Wereldwijd kennen miljoenen mensen het merk uit eerste hand – omdat ze de materialen gebruiken. Het bedrijf weet dan ook dat incontinentie heel normaal is en soms mensen kan overkomen die nog jong of verder heel gezond zijn. 

Maak het bespreekbaar

Tena heeft als uitgangspunt dat de aandoening van ongewild urineverlies an sich geen ernstige aandoening is. Maar dat het sociale taboe dat rust op incontinentie wel behoorlijk kan drukken op mensen en ze zelfs minder zelfvertrouwen kunnen geven. Vandaaruit is de stap naar angstgedrag en een geïsoleerd gevoel niet ver meer. De hulpmiddelen onderneming wil juist daarom met haar producten de aandoening zoveel mogelijk normaliseren voor de gemeenschap en minimaliseren voor de individuele overlast van incontinentie.

Tena en vrouwen

De incontinentie-inlegkruisjes voor vrouwen zijn bedoeld om druppels urine op te vangen en te isoleren. Je koopt ze in verschillende absorptievermogens. Incontinentieverbanden verwerken iets meer urineverlies. Tena heeft een lijn van incontinentie-ondergoed, zowel met lage taille alsook met hoge taille. De urine absorptie is hier vele malen groter dan bij de inlegkruisjes. Het mooie is dat dit ook als echt normaal ondergoed voelt. En het is ook nog stijlvol. Er zijn ook nog incontinentiebroekjes, gemaakt van ademend materiaal en in staat om ook zwaar urineverlies aan te kunnen. Anti-lekrandjes geven bij deze broekjes nog een extra bescherming zodat je zelf lekker actief bezig kunt zijn. Ze worden ook wel Pants genoemd en je kunt kiezen uit diverse absorptieniveaus en de maten S, M, L en XL. Tot de hulpmiddelen behoort ook Flex. Dat zijn incontinentieverbanden met elastische heupband. Ook de Tena-slip wordt veel gekocht. Die heeft een handige vochtindicator zodat je aan het kleurverschil (geel wordt blauw) kunt zien wanneer het tijd is om de slip te vervangen. Een slip zit ook iets vaster dan een Pants.

Tena voor mannen

Vrouwen en mannen verliezen urine op andere plekken. Ook voor mannen is er een reeks incontinentieverbanden. Die worden aangeduid met levels 1, 2 en 3. Bij de oplopende levens wordt het absorptieniveau steeds hoger. Alle levels hebben een drievoudige bescherming. Die beschermen tegen doorlekken, een vochtig gevoel en geurtjes. En toch is dit verband met 10mm heel dun. Je kunt er zo de sportschool mee in. Daarnaast zijn er ook incontinentiebroekjes voor heren. De Premium Fit heeft het grootste absorptieniveau maar de Active Fit doet er niet veel voor onder. 

De missie 

Tena wil incontinentie bespreekbaar maken maar vooral mensen met incontinentie goed werkende producten bieden. In het bedrijf loopt er continu een onderzoek hoe de producten nog beter kunnen werken. Door voortdurende innovatie kun je nu zeker zijn van een aantal elementen die haar producten onderschrijven:

  • Zeer goed absorberend vermogen;
  • Huidvriendelijk;
  • Droog blijvend;
  • Discreet.