juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Steeds vaker traprenovatie

Steeds meer mensen kiezen voor traprenovatie. Dat heeft alles te maken met het feit dat de trap er echt bij is gaan horen. Sterker nog, soms is de trap zelfs het pronkstuk en stralende middelpunt van een woning. Maar dat is pas het geval nadat je traprenovatie uit hebt laten voeren.

Maak een blikvanger van de trap met behulp van traprenovatie

Als je trap nu echt oud en lelijk wordt, dan is een traprenovatie gewenst. Het is een meer voordelige en ook eenvoudige oplossing om van een oude trap weer iets moois te maken. Een renovatie kan zeer uitgebreid zijn, het kan soms ook gaan om kleine aanpassingen. Je kunt het wat dat betreft zo bont maken als je zelf wilt. Je laat het uiteraard grondig gebeuren als jij van de trap (vroeger niet meer dan een middel om naar boven en naar beneden te komen) echt een eyecatcher wilt maken.

Elke trap vraagt een eigen aanpak

De trap renoveren is niet zomaar iets. Het geldt als specialistisch werk. Omdat geen trap gelijk is, vraagt elke trap een eigen aanpak. Daarbij moet veiligheid natuurlijk altijd op de eerste plaats staan. Zo is het onverstandig om de leuning weg te halen alleen omdat dit mooier staat. Dat zou dan ten koste van de veiligheid gaan en dat kun je beter niet doen.

Soms is een beetje verf al voldoende

Soms is een nieuw laagje verf al voldoende om je trap weer te laten schitteren. Is dit het geval, dan kun je bijvoorbeeld ook overwegen voor geluiddemping te gaan en je trap voor een deel met tapijt te laten bekleden. Na verloop van jaren zal dit tapijt ook weer een vervanging toe zijn. Dan laat je gewoon opnieuw een traprenovatie uitvoeren met een nieuw stukje tapijt en een verfbeurt. Dat zijn de kosten niet in elk geval.

Trede over trede

Je kunt in het kader van renovatie ook besluiten een nieuwe traptrede over een bestaande trede te laten leggen. Deze werkwijze is ook meteen de snelste manier van traprenovatie. Vaak komt de trede in de standaard maat binnen. De specialist in traprenovatie kan de traptrede echter op maat maken voor jouw trap en de trede vervolgens over de bestaande trede plaatsen.

Op zoek naar traprenovatie in één dag? Kijk snel verder!

Veiliger met led-verlichting

Omdat elke trap uniek is, is er moeilijk iets over de kosten van traprenovatie te zeggen. Het ligt onder meer aan het soort trap. Heb je een open trap of is sprake van een gesloten trap. Is de trap recht of heb je een heel speciale trap? Het zijn allemaal zaken die invloed hebben op de prijs. Bovendien is het bepalend welke trapbekleding je kiest. Zo kun je kiezen voor tapijt, maar ook voor een natuurstenen trap of een trap met laminaat. Nieuwste trend is verlichting op je trap als onder de tredes led verlichting aan wordt gelegd. Het maakt de trap meteen ook een stuk veiliger. Hoe dan ook, je trap knapt echt op van een traprenovatie, mits uitgevoerd door een specialist. Want dat is een voorwaarde als jij je trap de grote blikvanger van je huis wenst te maken.