mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Sportkleding voor dames – dit moet jij absoluut in je kast hebben!

Sportkleding is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de kasten van vele dames. Onderkleding en leggingen zijn in ruime getalen vertegenwoordigd. Maar de keuze is reuze. Hierdoor raken we een beetje het overzicht kwijt omtrent sportkleding. Gelukkig schrijven wij onderstaand de kledingstukken die alle sportende dames in hun kast moeten hebben liggen.

De sportlegging

Los van teamkleding van vrouwen voetbal teams of andere teams. Heeft iedere dame een sportlegging in haar leven nodig. Waarom? Naast het grote draagconform dat een sportlegging met zich meebrengt, heeft het ook een andere voordelen. Compressiekleding jargon voor vanuit de sportindustrie voor een sportlegging heeft ook lichamelijke voordelen. De kledingstukken zijn ontworpen om de bloedstroom te bevorderen, spiervermoeidheid te verminderen en overbelasting te voorkomen.

De lichamelijke voordelen die het met zich meebrengt staan in lijn met het feit dat sportkleding bescherming moet bieden aan de betreffende sporter.

De juiste onderkleding

Onderkleding voor dames is altijd een gevoelig onderwerp. Want hoe zorg je ervoor dat goed zit of niet doorschijnt? Een tip die wij mee kunnen delen, zorg voor de juiste kleuren combinatie. En de juiste maat, zodat alles naadloos aansluit. Dit geldt voor iedere sport die je als dame beoefent of het nu fitness of voetbal is.

Er is niks fijners als je alle Sportkleding dames kunt halen onder 1 dak. Sportkleding die voldoet aan al je eisen en wensen. 

Zorg voor de juiste attributen

Iedere sport verlangt naar andere attributen om de betreffende sport uit te kunnen voeren. Bij voetbal hebben dames vaak sokophouders en bij het fitnessen juist vaak ondersteunende attributen voor o.a. gewicht heffen. Zodat het menselijke lichaam ondersteuning krijgt op bepaalde drukpunten, denk aan de polsen, knieën of rug.

We hebben de 3 benodigdheden omschreven voor iedere vrouwelijke sporter. Benodigdheden waarvan wij denken dat een dame dat in haar kast “moet” hebben. Hierdoor kun jij in optima forma je sport uitoefenen, maar ook genieten van hetgeen dat je doet. Dat is minstens zo belangrijk.

Tip: bij het kiezen van je sportkleding, zorg dan dat je de juiste stof hebt. Ben jezelf ook bewust van de omstandigheden waarin je sport. Dit zorgt er tenslotte voor dat je niet voor verrassingen komt te staan!