juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Schroeven uitkiezen bij de online groothandel

De bouwmarkten bij jou in de buurt hebben een groot assortiment betaalbare schroeven. Als je echter zoekt naar de beste deals is het slim om verder te kijken. Het gigantische assortiment van een online groothandel biedt meer keuze in schroeven. Daar bestel je betere schroeven voor een kleinere prijs. Kies voor gereedschap dat speciaal is ontworpen om te werken in specifieke situaties. Met de juiste gereedschappen zal jouw werk sneller verlopen en bovendien is het resultaat dan mooier om te zien. Een toegewijde klusser bestelt daarom gespecialiseerde schroeven om de taak die voor hem ligt met passie te voltooien. Maar wat voor soort speciale schroefjes kan je vinden bij zo’n online winkel?

Elk materiaal heeft een ideale schroef

Afhankelijk van het materiaal waar je mee werkt heb je een specifieke schroef nodig. Wanneer je met hardhout werkt is het goed om schroeven met een kleine kop en freesribben te gebruiken. Hiermee kan een schroef echt in het hout gedraaid worden en steekt deze minder uit. Een voorbeeld van zo’n type is de Facade, dit is een potdekselschroef. Online bestel je dit soort schroeven voordelig voor minder dan anderhalve cent per stuk. Soms heb je iets zwaarders nodig om bijvoorbeeld iets aan steen of beton vast te zetten. In dit soort situaties is het handig om Rock betonschroeven aan te schaffen. Bij het vastzetten van glaslatten is het resultaat veel mooier om gebruik te maken van speciale glaslatschroeven. Die hebben een lenskop, dat staat veel mooier op de glaslatten als het werk eenmaal gedaan is.

Bijzondere schroeven voor bijzondere klussen

Het is tijd om een voorzetwand te installeren om af te rekenen met scheve muren. Hiervoor bestaat een speciale afstand schroef die bekend staat als Distance. Door twee aparte schroefdraad gedeelten is deze schroef geschikt om in twee oppervlakken tegelijk te schroeven. Zo is jouw voorzetwand straks stevig en betrouwbaar. Er is ook een bijzondere schroef om aan de slag te gaan met scharnieren. Een scharnierschroef heeft een kleine kop die goed past in het scharnier. Deze schroeven hebben een speciale punt die zonder voorboren vast geschroefd kan worden. Scharnierschroeven zijn ook voorzien van kleine freesribben die de kans op splijtvorming in het hout verkleinen. Diezelfde kleine kans op splijtvorming vind je ook bij NoSplit schroeven. Deze kunnen zonder problemen gebruikt worden in de meeste houtsoorten.

Een nieuwe kop voor een betere schroef

In de afgelopen twintig jaar kiezen professionals en klussers steeds vaker voor Torx schroefkoppen. Deze koppen vervangen de traditionele kruiskop die je van de standaard schroeven gewend bent. Op de bovenkant van een Torx schroef vind je een zespuntige ster in plaats van de kruisvormige verdieping. Je hebt hier dan ook een ander soort schroevendraaier bij nodig. Door deze unieke vorm kan je meer kracht zetten zonder dat je van de schroef af schiet met je boor of schroevendraaier. De kracht wordt beter overgebracht, maar let op: Onder bijzonder hoge druk kan de kop van de schroef breken.