mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Populair speelgoed voor sinterklaas

Sinterklaas komt er weer aan! En dat betekent natuurlijk dat veel ouders weer druk bezig zijn met de inkopen voor hun kinderen. En vaak blijkt dit toch nog erg lastig te zijn, want wat vindt je kind nou leuk, wat wordt er op dit moment veel verkocht en misschien nog wel belangrijker: hoe zorg je ervoor dat je niet teveel betaalt. Elk jaar blijkt dit toch weer lastig te zijn, echter blijft een ding toch elk jaar weer terug komen: legpuzzels! Puzzels lijken dan misschien wat ouderwets toch worden ze elk jaar nog steeds constant verkocht en de kinderen lijken het ook nog steeds erg leuk te vinden. De prijs van puzzels blijft daardoor vaak vrij laag, koop puzzels online ook daarom.

Nieuwe puzzels

Een van de belangrijkste redenen waarom puzzels nog steeds zo goed verkopen is omdat ze elk jaar weer in allerlei nieuwe thema’s en vormen worden uitgebracht, puzzels met figuren van vroeger worden niet meer verkocht maar legpuzzels disney verkopen juist heel goed tegenwoordig. Kinderen vinden de figuren van disney geweldig en zien daarom graag hun helden verschijnen op een zelf in elkaar gelegde puzzel. Ouders vinden het ook leuk om dat te zien, want uiteindelijk spelen veel kinderen dus nog met hetzelfde als waar zij in hun kindertijd mee speelde. Zo kiezen veel ouders er ook nu nog voor om bijvoorbeeld een jan van haasteren legpuzzel kopen.

Grote puzzels

Grote puzzels worden in tegenstelling tot de andere puzzels wel steeds minder verkocht, veel ouderen kijken liever een serie dan dat ze s avonds beginnen aan een grote heye puzzel 1000 stukjes bijvoorbeeld. Echter zien we wel dat zo rond sinterklaas en kerst de verkoop van grote puzzels omhoog schiet, blijkbaar denken veel mensen toch dat ze hun naasten kunnen verblijden met een mooie grote puzzel. In de realiteit blijven de puzzels echter vaak onberoerd thuis liggen.

Gemakkelijk cadeau

De reden dat veel mensen toch nog kiezen voor het kopen van een puzzel voor hun naasten licht erin dat het vooral gemak is. Je hoeft er niet lang over na te denken en kiest gewoon een puzzel met een plaat erop waarvan je denkt dat diegene die hem ontvangt zal aantrekken. Al jaren pleiten speelgoedwinkels ervoor hier van te voren naar te vragen, of de ontvanger ook wel echt een puzzel wil, want te vaak brengen de ontvangers na de feestdagen de puzzels weer terug, en dit is voor kleine ondernemers vaak lastig, aangezien ze deze puzzels later vaak maar weer lastig kunnen verkopen.

Puzzels zullen altijd blijven

Echter kunnen we wel de conclusie trekken dat puzzels, ook al worden ze de ene maand meer verkocht dan de ander, altijd verkocht zullen blijven. De mens heeft simpelweg te veel met puzzels en het plezier van een grote, lastige puzzel uiteindelijk voor je in elkaar te zien blijft toch onbeschrijfelijk. Daarom zal de puzzel zeer waarschijnlijk nooit verdwijnen uit de speelgoedwinkels, en is de kans groot dat je ook dit jaar weer van sinterklaas een mooie puzzel zult ontvangen. Maar niet getreurd, want kies in plaats van een nieuwe serie er eens voor toch die puzzel in elkaar te zetten, misschien met wat muziek erbij, en je zult verstelt staan hoe leuk het ook alweer was.