mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Parket, de voor- en nadelen op een rijtje

Plank Wood Wall For text and background

Parket is ongelofelijk populair. Bijzonder veel mensen hebben door de jaren heen dan ook de bewuste keuze gemaakt om een parketvloer in hun woning te realiseren. Dit gezegd hebbende is het natuurlijk eveneens zo dat er over parket heel wat onjuistheden bestaan. Wat bijvoorbeeld te denken van het feit dat u uw parket op geen enkele manier kan combineren met vloerverwarming? Of de veronderstelling dat parket onderhouden altijd een doorn in het oog is? Geen van deze veronderstellingen is juist waardoor we op deze pagina graag even de nodige duidelijkheid willen scheppen. In ieder geval, alle voor- en nadelen die zijn verbonden aan het gebruik van parket komt u te weten hier op deze pagina!

Op welke voordelen kunt u rekenen bij parket kopen?

Laat het ons eerst maar even hebben over de voordelen die zijn verbonden aan het gebruik van parket in huis. Dat zijn er behoorlijk wat. Allereerst geldt natuurlijk voor parket dat ze een lekker warme uitstraling heeft. Dat is een belangrijk voordeel, want in heel wat huizen ontbreekt het daar toch een klein beetje aan. Warmte en leven in huis zorgen ervoor dat mensen zich er echt thuis gaan voelen en bovendien kunt u op deze manier ook nog eens rekenen op heel wat extra comfort.

Bent u iemand die er bijvoorbeeld van houdt om op blote voeten te lopen thuis? Dan zult u altijd kunnen vaststellen dat, dat een behoorlijk stuk aangenamer is met een parketvloer dan wanneer u bijvoorbeeld heeft gekozen voor een vloer bestaande uit tegels. Nog een potentieel interessant voordeel heeft betrekking tot het plaatsen van parket. Er zijn tegenwoordig heel wat mogelijkheden op de markt terug te vinden die uitstekend geschikt zijn voor handige doe-het-zelvers. Ook deze zijn uiteraard het ontdekken meer dan waard!

Parket herstellen? Geen enkel probleem!

Een potentieel nadeel waar veel mensen mee geconfronteerd vrezen te worden bij de keuze voor parket heeft betrekking tot het herstellen van mogelijke schade. Ook dit is echter tegenwoordig helemaal geen nadeel meer, integendeel. Het is namelijk zo dat schade die is ontstaan aan een parketvloer uitermate eenvoudig kan worden hersteld. Even opschuren en voorzien van een nieuwe afwerking en uw parketvloer ziet er weer zo goed als nieuw uit! Bovendien kan er gerust worden gesteld dat parket in de praktijk doorgaans altijd over een zeer aantrekkelijke levensduur beschikt.

Met welke nadelen moet er rekening worden gehouden?

Betekent de bovenstaande informatie dat u bij de keuze voor parket helemaal geen rekening moet houden met mogelijke nadelen? Uiteraard niet. Ondanks het feit dat parket er werkelijk geweldig uitziet vereist ze doorgaans inderdaad net wat meer onderhoud in vergelijking met tal van andere vloeren. Dit is overigens nog niet alles.

Naast bovenstaande is er natuurlijk ook nog de prijs welke is verbonden aan parket. Ondanks het feit dat een parketvloer tegenwoordig kan bestaan uit heel wat verschillende soorten hout moet het gezegd dat parket in aankoop gemiddeld toch nog vrij duur is. Voor mensen met een eerder beperkt budget is dit dan ook wellicht niet de meest optimale keuze.

Kijk voor meer informatie op de website van Parket Paleis.