juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Milieuvriendelijk onkruid bestrijden

Onkruid verwijderen kan tegenwoordig ook op milieuvriendelijke wijze. De tijd dat het bestrijden standaard met zware chemicaliën moest gebeuren om het beste resultaat te boeken, ligt daarmee achter ons. De meest bijzondere wijze van milieuvriendelijk onkruid bestrijdenis zonder enige twijfel kokend water op onkruid aanbrengen. Dit is een methode die verrassend goed werkt en geen enkele schade aan het milieu veroorzaakt.

Er werd al meer en meer rekening gehouden met het milieu als het ging om onkruidbestrijding

Het was voor de medewerkers van de gemeenten en zeker ook de hoveniers al lastig, nu er steeds meer beperkingen gingen gelden voor het gebruik van chemicaliën en hun onkruidverdelger. Er wordt volkomen terecht steeds meer rekening met het milieu gehouden en daardoor was al meer sprake van milieuvriendelijk onkruid bestrijden. Door met kokend water te werken, is er echter helemaal een manier ontwikkeld die milieuvriendelijk onkruid bestrijden mogelijk maakt. Ondertussen zijn er ook machines die helpen om deze manier van werken goed mogelijk te maken ontwikkeld. Daardoor kan iedereen voortaan kiezen voor milieuvriendelijk onkruid bestrijden.

Kokend water op onkruid: de manier om milieuvriendelijk onkruid te bestrijden

Door kokend water op onkruid aan te brengen en deze behandeling zo’n vier keer te herhalen, raakt de plant dermate uitgeput dat deze sterft. Na een behandeling kan het onkruid nog uit de reserves putten. Na een aantal behandelingen houdt dat op, raken de reserves op en sterft de plant. Kokend water op onkruid heeft bovendien een preventieve werking op de vorming van hinderlijk onkruid. Het grootste voordeel is dat er van verontreiniging geen enkele sprake meer is.

Deze manier van onkruid bestrijden is vrijwel overal toe te passen

Er is de afgelopen jaren gestreefd naar een manier om milieuvriendelijk onkruid bestrijden mogelijk te maken en de oplossing blijkt dus het gebruik van kokend water te zijn. Wie had dat kunnen bedenken. Tot voor kort werkte men vooral met zware chemicaliën werkten om ons te verlossen van hinderlijk onkruid. Het mooie van deze milieuvriendelijke manier van onkruid bestrijden is dat je het vrijwel overal toe kunt passen, van winkelcentrum tot speelpark. Of algemener: op de verharde en halfverharde ondergronden is milieuvriendelijk onkruid bestrijden nu prima en zonder enige beperking mogelijk.

De regels wat betreft het gebruik van chemicaliën werden al steeds strenger

Zoals gesteld was er de afgelopen jaren al sprake van meer en meer aandacht voor hoe onkruid op een meer milieuvriendelijke wijze bestreden kon worden. De regels die golden voor allerlei chemicaliën en bestrijdingsmiddelen werden strenger en strenger.Het is nu aan de gemeenten en aan de hoveniers om de daad bij het woord te voegen en te kiezen voor deze milieuvriendelijke manier om onkruid te verwijderen. Heb je een groot terrein en wil je deze geheel op milieuvriendelijke wijze van onkruid verlossen? Dan is het niet altijd even efficiënt om zelf met emmers kokend water te gaan sjouwen. In dit geval kunt u er beter voor kiezen om een specialist in te schakelen. Deze weet precies hoe het terrein binnen no-time van onkruid verlost kan worden. Voor meer informatie kun je terecht bij Empas, de specialist in onkruidbestrijding met heet wa