juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Meubels kopen: zo selecteer je de beste winkels

meubels kopen

Of je nu slechts één kastje nodig hebt of de inrichting van een volledige woning aan wilt schaffen, meubels kopen doe je niet op de bonnefooi. Het is geen goed idee om de eerste de beste winkel binnen te lopen, zonder plan en visie en te hopen dat je slaagt. Je kunt je dit bezoek aan de winkel veel gemakkelijker maken met een goede voorbereiding. Maak bijvoorbeeld moodboards om te bepalen welke stijl meubels je nodig hebt en teken een plattegrond op schaal om te bepalen wat de beste manier is om ze te plaatsen. Dit zijn beide visuele hulpmiddelen die je gebruikt om je ideeën vorm te geven. Daarna is het zaak om de juiste winkel om je meubels bij te kopen uit te kiezen. En dat doe je met de onderstaande tips.

Meubels kopen van kwaliteit

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar meestal wil je meubels kopen voor de lange termijn. Je moet er jarenlang gebruik van maken, met plezier naar kijken en niet snel aan vervanging moeten denken. Daarom is het altijd goed om wat meer te investeren in kwaliteit. Op de lange termijn heb je daar alleen maar (financieel) voordeel van. Je kunt de kwaliteit van een winkel en de producten op verschillende manieren testen.

  • Een goede garantieregeling is een uitstekende indicatie van kwaliteit. Zie je een goede garantieregeling, dan weet je dat de producent van de meubelen daar ook graag garant voor staat.
  • Door recensies en beoordelingen van voorgaande klanten door te lezen leer je hoe het is om meubels te kopen bij een winkel en hoe deze vervolgens in de praktijk functioneren. Zoek een onafhankelijke site op en lees over de ervaringen van voorgaande klanten.
  • Keurmerken en certificeringen worden alleen gegeven aan producten en winkels die aan belangrijke kwaliteitseisen voldoen van de instantie die ze uitgeeft. Door wat onderzoek te doen zie je wat het keurmerk test en bepaal je of dat voor jou belangrijk is.

De juiste nazorg

Omdat je er vele jaren plezier van wilt hebben, is het verstandig om ook de nazorg die je bij een winkel krijgt te beoordelen als je meubels gaat kopen. Als je ze over een paar jaar weer nodig hebt, zijn ze er dan voor je? Hoe zit het met meubels kopen op afbetaling? Is dat een mogelijkheid en is de regeling goed? Welke extra diensten bieden ze aan en zijn deze voor jou relevant?

Maak altijd een vergelijking

Het is altijd goed om de bovenstaande punten te vergelijken voor een aantal winkels. Misschien zijn er andere zaken die je zelf belangrijk vindt in een meubelzaak. Maak een vergelijking en kies alleen de winkels uit die aan jouw eisen voldoen. De prijs van de meubelen is dan uiteraard ook een belangrijke factor. Maak een selectie en je gaat kwalitatieve meubels kopen bij een winkel waar je ook later nog op kunt rekenen.