mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Let hier op bij het kiezen van een domeinnaam

Bedrijven kunnen via het internet veel mensen bereiken. Daarom is het voor bedrijven die nog geen eigen website hebben slim om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat ze een goede eigen site krijgen. Via het internet kun je veel mensen bereiken, maar dan moet de site wel helemaal in orde zijn. Zo is het vanzelfsprekend dat je site er goed uit moet zien, maar is daarnaast een goede domeinnaam is ook erg belangrijk. De domeinnaam van je site zorgt er namelijk voor dat mensen die jouw site één keer bezoeken de naam van de site onthouden waardoor de kans groter is dat ze terugkomen.

De juiste domeinnaam vinden

Een domeinnaam kiezen kan erg lastig zijn voor een bedrijf. Je kunt ervoor kiezen om simpelweg de naam van het bedrijf te nemen en hier .nl achter te zetten, maar dit is niet erg origineel. Het commerciële effect van de domeinnaam is dan voor de meeste bedrijven wel weg. Daarom kan het slimmer zijn om een domeinnaam uit te kiezen die goed bij mensen in hun hoofd blijft hangen. Je kunt andere mensen binnen het bedrijf vragen of zij misschien goede ideeën hebben voor een domeinnaam voor de site van je bedrijf. Als het je is gelukt om een geschikte domeinnaam te bedenken, kun je kijken of deze al bezet is of niet.

Controleren of de domeinnaam beschikbaar is

Wanneer je een originele domeinnaam hebt bedacht, is het natuurlijk van belang dat deze nog niet in gebruik is. Je kunt dit eenvoudig controleren op de site van een bedrijf wat webhosting aanbiedt. Op die manier kun je er uiteindelijk achter komen of de domeinnaam die jij zou willen gebruiken nog beschikbaar is of dat je toch op zoek moet gaan naar een nieuwe domeinnaam.