juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Klassieke meubels: zo stelt u een schitterende klassieke woonkamer samen

Bent u van plan om de inrichting van uw woonkamer onder handen te nemen, dan creëert u met klassieke meubels een elegante en tijdloze sfeer. De klassieke stijl geeft het gevoel van formaliteit, geschiedenis en luxe maar tegelijkertijd past het bijzonder goed tussen de hedendaagse trends. Bent u van plan om een klassieke wooninrichting te gebruiken, dan mogen een aantal klassieke meubels natuurlijk niet uitblijven. U gebruikt de onderstaande tips voor de perfecte uitvoering.

Klassieke meubels combineren goed met elkaar

Het mooie van klassieke meubels is dat u ze erg gemakkelijk met elkaar kunt combineren. Zo lang u hetzelfde kleurpallet aanhoudt zet u probleemloos een bank, fauteuil en kruk uit verschillende klassieke lijnen in dezelfde kamer neer. Het is dus niet zo dat al uw meubelen van dezelfde fabrikant moeten komen en er hetzelfde uit moeten zien. De kleur en de stijl geeft ze voldoende eenheid.

Maak een moodboard

Om bovenstaande reden is het verstandig om een moodboard te maken voor uw klassieke inrichting. U bepaalt dan niet alleen de kleuren die u voor uw klassieke meubels wilt gebruiken, maar de kleuren voor de gehele woonkamer. Kiest u voor een mooie donkerrode Chesterfield bank, bijvoorbeeld, dan heeft u daar een neutrale kleur bij nodig om het rood te complementeren. Kies daarom drie tinten uit, één hoofdtint, één contrasterende tint en één neutrale tint. Deze gebruikt u bij het inrichten van uw gehele woonkamer.

Gebruik veel hout

U herkent een klassieke woonkamer direct door de aanwezigheid van veel hout. Een mooie houten vloer vormt dan de basis, maar met houten muurbekleding geeft u de kamer een formele en Britse universiteit-achtige sfeer. Klassieke leren meubels passen hier uitstekend bij. Omdat hout een donkere tint heeft is het dan wel belangrijk dat u er zorg voor draagt dat er voldoende licht binnenkomt in de kamer. Dan lijkt deze automatisch ook groter.

Patronen, patronen, patronen

Er zijn schitterende Engelse klassieke meubels met een in het oog springend bloemenmotief. Ook barok patronen en patronen met andere organische vormen passen uitstekend in een klassiek interieur. Heeft u een klassiek bankstel uitgekozen in een neutrale kleur, dan complementeert u deze met kussens met een bloemenpatroon. U kiest dan één muur uit die u behangt met een patroon die daar op lijkt. Zo creëert u eenheid en complementeert u de simpelheid van uw bankstel met een in het oog springend patroon. Patronen laat u dus terugkomen óf in uw klassieke meubels, óf op de muren en de kussens, maar niet overal tegelijkertijd.

Combineer klassiek met modern

Wilt u echt een bijzondere woonkamer creëren, dan combineert u uw klassieke meubelen met moderne kenmerken. Achter uw klassieke meubels plaatst u dan bijvoorbeeld een modern schilderij en dat kan echt heel mooi staan. Als u een goede fantasie heeft en u experimenteert hier een beetje mee, dan maakt u van het interieur van uw woonkamer echt iets speciaals. Met deze tips, met een goed moodboard en met de juiste insteek zorgt u voor een elegant en tijdloos interieur waar u vele jaren van kunt genieten. Voor inspiratie en de meest unieke meubelstukken kunt u terecht bij Jan Frantzen.