april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

HTML5 banners

HTML5 banners gelden als een combinatie van banners bestaand uit HTML-CSS en JS talen. HTML5 banners staan vooral bekend als banners waarmee je prima geanimeerde banners kunt maken. Of beter: met HTML5 maak je het verschil. Ten opzichte van de voorganger HTML4, heeft de nieuwe standaard heel wat meer te bieden. Zo kunnen webapplicaties offline beschikbaar komen en worden de pagina’s beduidend sneller geladen.

Een bewezen hoger klikratio met HTML5 banners

In niets zijn de HTML5 banners nog te vergelijken met de banners van vroeger. De mogelijkheden zijn nu zoveel groter, dat had jaren geleden niemand voor mogelijk gehouden. HTLM5 banners staan voor bewegende elementen. Dat maakt dat de banners echt opvallen en dat heeft weer een hoger klikratio als gevolg. Met HTML5 banners creëer je gewoon meer bereik. En dat is waar je banners doorgaans voor inzet. Want meer bereik, is meer mensen naar je webshop. En hoe meer mensen er komen, hoe meer je ook verkoopt uiteindelijk. HTML5 banners zijn prima te gebruiken op Google Ads, dat Flash niet meer ondersteunt. Met HTML5 is er echter een alternatief. Of beter; een beter en meer opvallend en prachtig alternatief.

Met HTML5 creëer je gemakkelijker een wisselwerking met de consument

HTML5 banners werken prima op zo goed als alle apparaten of dat nu een desktop is of een iPhone of een toestel dat werkt op Android. In de wereld van banners en adverteren draait het uiteindelijk om het creëren van interactie met de potentiële klant. En als er nou een banner soort in staat is om die wisselwerking te creëren dan is het wel HTML5. Je maakt geanimeerde advertenties, creëert een hoger engagement en dus al snel meer kliks op je advertenties. Je wordt zo meer zichtbaar en HTML5 banners zijn ook nog eens indexeerbaar voor de zoekmachines. Nog een voordeel is het feit dat de banners gemakkelijk aan te passen zijn, iets dat je doet met XML-files.

Hypertext Markup Language en editie 5 is de nieuwe standaard

HTML staat voor Hypertext Markup Language en HTML5 geldt als de nieuwste van de HTML-standaard. HTML5 heeft de functionaliteit van zowel HTML als van XHTML. In de toepassing valt de uitstekende ondersteuning op, die geboden wordt aan webapplicaties op. HTML5 geldt als de W3C standaard, sinds 2014. Verschillende functies van HTML5 waren overigens al geïmplementeerd in bepaalde browsers, browsers die gebaseerd zijn op eerdere versies van de standaard van HTML. Desondanks was en is HTML5 wel revolutionair en biedt het weer heel erg veel meer dan voorheen mogelijk was.

Beduidend meer te bieden dan de voorganger

HTML5 is beduidend beter dan de vorige standaard, de HTML4. Met HTML5 banners ben je interactief zonder Flash Player plug-in, terwijl het Document Object Model zorgt voor het sneller laden van de pagina’s. De visuele effecten zijn significant beter en mooier geworden. HTML5 zorgt er eveneens voor dat webapplicaties offline beschikbaar kunnen worden. Met HTML5 ben je dus duidelijk meer mans. Dat merk je meteen als je er mee gaat werken. En wie heeft het tegenwoordig nou nog over Flash?