juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Hoe kun je migraine het best tegengaan?

Migraine kan behoorlijk pijnlijk zijn en kan je enorm belemmeren in je dagelijkse leven. Heb je veel last van migraine? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om de klachten tegen te gaan. Zo is het bijvoorbeeld verstandig om na te gaan hoe de migraine getriggerd wordt. Merk je dat je vaak last krijgt als je veel stress hebt? Of wordt migraine bij jou veroorzaakt als je een langere tijd last hebt van harde geluiden? Als je weet wat jouw migraine triggert, wordt het makkelijker om de klachten te voorkomen. Wij geven je graag nog meer tips!

Een collumbehandeling tegen migraine

Wist je dat een collumbehandeling migraine kan tegengaan? Een collumbehandeling focust zich op de beweeglijkheid van de nekwervels en helpt om spierspanningen tegen te gaan. Klachten aan de nekspieren kunnen diverse problemen met zich meebrengen, waaronder migraine. Ben je benieuwd welke positieve effecten een collumbehandeling heeft? Dan raden we je aan om eens op de website www.staatsievivere.com/ te kijken. Daar vind je veel informatie over de collumbehandeling.

Wat werkt er nog meer tegen migraine?

Er zijn nog veel meer stappen die je kunt ondernemen als je last hebt van migraine. Zo is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je een gezonde levensstijl aanhoudt. Let op je voeding, probeer voldoende te sporten en drink genoeg water. Op die manier voel je je over het algemeen fitter, en heb je mogelijk ook minder snel last van migraine. Daarnaast is stress een veelvoorkomende oorzaak. Als je migraine wilt voorkomen, is het dus ook verstandig om stressvolle situaties zoveel mogelijk te vermijden. Zorg daarnaast voor een goede nachtrust. Dit alles kan je helpen om migraine zoveel mogelijk tegen te gaan. Eventueel kun je ook proberen of een paracetamol of ibuprofen de klachten helpt verminderen.

Wat doe je bij ernstige migraine?

Migraine gaat vaak vanzelf weer over, maar de bovenstaande maatregelen kunnen helpen om de klachten te voorkomen of te verhelpen. Bij ernstige klachten is het aan te raden om een arts te raadplegen. Mogelijk kan deze jouw klachten op professionele wijze behandelen of kan de arts pijnstillers voorschrijven, zodat je minder last van migraine hebt. Daarnaast kan een arts ook controleren of er geen sprake is van andere gezondheidsklachten waardoor je last hebt van migraine. Want ook dat kan verstandig zijn om na te gaan als je regelmatig last hebt van migraine.