april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Hoe kan je op Schiphol parkeren?

Bijzonder veel mensen die op vakantie vertrekken kiezen ervoor om te vliegen vanaf de luchthaven van Schiphol. Geldt dat ook voor jou? In dat geval zal je altijd rekening moeten houden met de manier waarop je naar de luchthaven gaat. Doe je dat met de eigen auto? In dat geval spreekt het voor zich dat je, je even zal willen verdiepen in de mogelijkheden met betrekking tot op Schiphol parkeren. Er worden op dit vlak tal van verschillende mogelijkheden aangeboden. Om welke mogelijkheden het nu precies gaat en welke nu voor jou het meest interessant is kom je te weten middels de informatie die staat aangegeven op deze pagina.

Voor een korte periode op Schiphol parkeren

Op Schiphol parkeren kan zowel gebeuren voor een korte als voor een lange periode. Het is echter belangrijk om altijd te kiezen voor een parking die je voor jouw situatie de meest gunstige voorwaarden weet aan te bieden. Neem nu bijvoorbeeld kort parkeren op Schiphol. Het wordt in de praktijk vooral aangeraden om hiervoor gebruik te maken van de P1 parking. Deze parking maakt het mogelijk om tegen een voordelig tarief te parkeren voor een maximumperiode van 48 uur. Het is belangrijk om hier altijd rekening mee te houden. Parkeer je langer dan deze vooropgestelde 48 uur? Dan moet je rekening houden met een meerprijs van zomaar even 100 euro per extra dag.

Op Schiphol parkeren voor een langere periode

Het spreekt voor zich dat er niet alleen maar parkings op Schiphol zijn terug te vinden waarop je kort kan parkeren. Wil je graag langer dan 48 uur parkeren op de luchthaven van Schiphol? In dat geval zal je daarvoor wel moeten kijken in de richting van een andere parking dan de P1. Enkele alternatieven waar je op dit vlak gebruik van kan maken zijn de volgende:

  1. De P1 Holiday Parking voor parkeren vanaf 48 uur;
  2. De P3 Lang Parkeren Garage voor parkeren vanaf 3 dagen;
  3. Het P3 Lang Parkeren Terrein voor parkeren vanaf 3 dagen;
  4. De P4 Basic Parking voor parkeren vanaf 3 dagen;
  5. De P6 Valet Parking voor parkeren vanaf 3 dagen;

De mogelijkheden op vlak van op Schiphol parkeren zijn in de praktijk dus vrij uitgebreid. Voor welke van deze verschillende opties jij uiteindelijk zal gaan kiezen is vooral afhankelijk van het budget dat je wenst te spenderen aan de parking aen het comfort dat je wenst. Hou er in ieder geval rekening mee dat zaken zoals extra beveiliging en / of overdekte parkeerplaatsen in de praktijk steeds een niet onaanzienlijke impact kunnen hebben op het prijskaartje dat je voor op Schiphol parkeren zal moeten betalen.

Parkeren op de Terminal Valet Parking op Schiphol

Let op! Ben je van plan om te parkeren op de zogenaamde Terminal Valet Parking die zich op de luchthaven van Schiphol bevindt? In dat geval dien je er rekening mee te houden dat je, je parkeerplaats op deze parking uitsluitend online kan reserveren. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van deze parking kies je ervoor om je auto te parkeren bij de speciale ingang welke zich bevindt tussen vertrekhallen twee en drie. De auto zal vervolgens door het personeel in de afgesloten en overdekte parkeergarage worden geplaatst.

Voor meer informatie over kort of lang parkeren op schiphol kunt u terecht op www.parkerenschiphol.com.