mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Groenten kweken in kassen

kassen

Een kas is een geweldige schat voor elk type gewas. Hiermee kunnen tuinders profiteren van de zon om een ​​breed scala aan hoogwaardige gewassen te produceren en het seizoen te verlengen. Met behulp van een kas kun je uiteindelijk op elk moment van het jaar moestuin zaden kweken en beloond worden met een zeer vruchtbare oogst. Een goede planning speelt echter een cruciale rol. Controleer de bodem, de temperatuur en waterbronnen. In het begin zijn er misschien wat obstakels, maar met de juiste inzet kun je alles onder de knie krijgen. Je zult enthousiast zijn als je net begint met gemakkelijk te kweken kasplanten. Je ziet ze namelijk gedijen. Je zult dan merken dat je steeds beter wordt en enthousiast wordt om een ​​aantal uitdagende planten te kweken.

Waarom groeien planten beter in een kas?

Een kas is heel praktisch mogelijk voor veel tuinen of erven. Velen kiezen voor deze binnenomgevingen vanwege hun gecontroleerde omgeving. Met de automatische timer die is aangesloten op het besproeiingssysteem bijvoorbeeld, kun je tijd besparen en de omgeving regelen afhankelijk van het tijdstip of het seizoen van de dag. Ook automatische ventilatie regelt de binnenlucht stroom. Het geeft kweekkassen een constante toevoer van koolstofdioxide. Dit hebben ze nodig voor de productie van zuurstof en suiker. De kooldioxide zal resulteren in krachtige plantstelen en grotere bladeren. Het verhoogt ook het potentieel voor vroege vruchtvorming en bloei.

Kasgroenten die gemakkelijk te kweken zijn

Een van de vele gemakkelijk te kweken planten die je kunt overwegen, zijn groene uien. Groene uien ontwikkelen zich snel in een kustklimaat, kou of een klimaatgestuurde kas. Het zijn enkele van de makkelijkste en eenvoudigste gewassen om te produceren en hebben praktisch geen onderhoud nodig. Uien zijn een van de meest aanbevolen planten om mee te beginnen. Ze zijn perfect voor amateur-kastuinders. Je kunt de zaailingen van groene uien binnen beginnen en ze vervolgens buiten verplanten. Het kan zowel uit sets als zaden worden geplant. De eenvoudigste manier is echter om te beginnen met het ontwikkelen van sets. Plantuien zijn nuttig omdat ze het in alle omstandigheden goed doen, zelfs als de kassen koud zijn. Het enige wat je hoeft te doen is de bollen in goed doorlatende grond te planten. Zorg ervoor dat je de uien regelmatig water geeft zodra ze in je kas staan. Je moet dit vooral doen als het weer zo heet en guur is. De beste tijd om te stoppen met het water geven van de planten is wanneer ze opgezwollen zijn. Wanneer het blad gelig wordt en afsterft, dan kun je ze ontwortelen. Vervolgens moet je ze in de zon laten drogen.