juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Goedkoop bellen met prepaid

prepaid

Bij een mobiele telefoon hoort een simkaart. Dit kan via een sim only abonnement, maar ook door gebruik te maken van prepaid. Met een prepaid simkaart kun je eenvoudig mobiel bellen. Vooral mensen die liever geen abonnement afsluiten kiezen liever voor prepaid. Bel je regelmatig? Dan is het natuurlijk handig om te weten hoe je goedkoop met prepaid kunt bellen. Lees hier meer over in dit artikel!

Goedkoop met een prepaid simkaart bellen

Wil je weten op welke manieren je voordeliger kunt bellen bij gebruik van prepaid? Hieronder beschrijven we drie manieren.

  1. Vergelijk prepaid beltarieven
  2. Maak gebruik van prepaid bundels
  3. Gebruik een prepaid vergelijkingssite 

1. Vergelijk prepaid beltarieven

Prepaid providers bepalen zelf hun beltarieven. Dat betekent dat je bij de ene aanbieder meer betaalt dan bij de andere. Een manier om goedkoop te bellen met prepaid is dus door voor een provider met lage beltarieven te kiezen.

Een beltarief van maximaal 10 cent per minuut wordt meestal als goedkoop gezien. Zijn de tarieven voor mobiel bellen duurder, dan heeft de aanbieder geen goedkope beltarieven. Je kunt er dan voor kiezen om over te stappen naar een goedkopere prepaid provider. Nummerbehoud is met prepaid gewoon mogelijk, dus hier kun je altijd voor kiezen.

Het hierboven genoemde tarief van maximaal 10 cent geldt voor los bellen zonder bundel. Lees hieronder verder voor meer informatie over prepaid bellen met een bundel.

2. Maak gebruik van prepaid bundels

De goedkoopste manier om met prepaid te bellen, is door gebruik te maken van een prepaid bundel. Hiervoor heb je allereerst natuurlijk een prepaid simkaart nodig. Zodra het beltegoed op staat, kun je met dit beltegoed een prepaid bundel kopen.

Meerdere prepaid providers hebben specifieke belbundels. Dit zijn bundels met een bepaalde hoeveelheid belminuten (en sms’jes) voor een vaste prijs. Deze bundels zijn meestal voor een periode van 30 dagen geldig, waarna ze vervallen. Het lijkt dus een beetje op een abonnement. Het verschil is echter dat er geen sprake is van automatische betalingen is: je moet jezelf weer opnieuw een bundel kopen. Verder hoef je ook geen contract af te sluiten.

3. Gebruik een prepaid vergelijkingssite 

Prepaid simkaarten en providers zelf vergelijken kost tijd en moeite. Gelukkig bestaan er tegenwoordig prepaid vergelijkingssites, zoals Prepaidsimkaarten.nl, die dit werk al voor je doen. Je hoeft alleen nog maar zelf voor je favoriete provider te kiezen. Er is al uitgezocht wat de goedkope providers zijn (voor prepaid bellen, maar bijvoorbeeld ook internetten). Dit scheelt jou dus tijd en moeite!