mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Geld besparen door middel van vloerverwarming

Duurzaamheid is een belangrijk topic in het hedendaagse leven. Bedrijven en consumenten zijn constant bezig met duurzaamheid. Dit is niet gek, want we beginnen te merken dat het milieu achteruitgaat. Een duurzame samenleving begint bij uw eigen huishouden. U kunt verschillende stappen zetten om uw woning duurzamer te maken. Vloerverwarming is hier één van. Behalve dat dit type verwarming duurzaam is, heeft het nog veel meer voordelen. Hieronder leest u precies wat de voordelen van dit type verwarming zijn. Daarnaast leggen we ook uit hoe dit type verwarming is ontstaan en hoe het systeem werkt.

Wat is vloerverwarming precies?

Vloerverwarming is te danken aan de Romeinen. Zij maakten al gebruik van holle buizen onder de vloer om de vloer te verwarmen. De Romeinen hadden nog geen elektrische verwarming, maar maakten gebruik van hete lucht afkomstig van houtvuur. Dit type verwarming kwam destijds vooral voor in luxe gebouwen, zoals badhuizen. Tegenwoordig is het systeem ook prima betaalbaar voor de middenklasse. Bovendien werkt vloerverwarming inmiddels vaak op elektriciteit. Er zijn verschillende soorten vloerverwarming, hieronder leest u uit welke soorten u kunt kiezen.

Welke soorten zijn er?

Doordat er verschillende soorten vloerverwarming zijn, kan ook de prijs variëren. Voor vrijwel ieder huishouden is er een geschikt type vloerverwarming te vinden. U kunt dit verwarmingssysteem als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming gebruiken. Heeft u dit type verwarming alleen nodig voor de badkamer? Ook dat is mogelijk. De bijverwarming heeft als doel om een ruimte voor een korte tijd op te warmen en werkt samen met de hoofdverwarming. Er zijn twee verschillende manieren om vloerverwarming aan te leggen. De vloer kan worden verwarmd door zowel elektriciteit als door water. De waterleidingen worden ingefreesd, waardoor er warm water door de leidingen kan stromen. De elektrische verwarming werkt met verwarmingselementen in de vloer die door middel van elektriciteit verwarmd worden. Het frezen is over het algemeen prijziger.

Welke vloeren zijn geschikt?

In principe kunt u dit type verwarming voor iedere vloer gebruiken. Het is dus prima mogelijk om de verwarming onder een laminaatvloer te leggen. Toch zijn tegels vaak het meest geschikt, omdat deze de warmte goed vasthouden. Ondanks dat de verwarming onder bijna iedere vloer gelegd kan worden, kan het rendement dus wel verschillen. Het is daarom verstandig om te controleren welk rendement u kunt verwachten.

Overleg met een specialist

Bent u van plan om deze vorm van verwarming in uw huis te laten plaatsen? Dan is het niet verstandig om zelf te gaan klussen, maar kunt u het best een specialist inschakelen. Voordat u een keuze maakt, kunt u ook advies inwinnen bij de specialist. Op deze manier kunt u nagaan hoe u het hoogste rendement behaald. Bent u bezig met een verbouwing? Dan is dit vaak het meest geschikte moment om de verwarming aan te leggen. Indien u een nieuwe vloer wilt laten plaatsen, kunt u eventueel een vloer kiezen die goed samengaat met vloerverwarming. Wilt u de woning zo duurzaam mogelijk maken? Dan is het verstandig om uw woning ook goed te laten isoleren. Bovendien kunt u dit type verwarming eventueel combineren met zonnepanelen. CV-Compleet is de webwinkel voor al uw vloerverwarming.