februari 29, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Geen tuin en toch tuinieren? Dan kun je een kweektafel kopen

Als je geen ruimte hebt voor een moestuin en geen tijd hebt om op de wachtlijst te staan voor een volkstuintje dan is een kweektafel kopen een uitstekende optie. Kweektafels zijn een ideale oplossing als je ruimte tekort komt maar toch elke dag verse groenten wilt eten. Deze kleine moestuinbakken hebben vele belangrijke voordelen en zelf als je ruimte hebt voor een moestuin zijn ze een handige en stijlvolle toevoeging aan je tuin. Je plaatst ze ook gemakkelijk op je balkon, in je serre en in je kas. Een kweektafel kopen is dus in vele gevallen een bijzonder goed idee.

Een kweektafel kopen online

Kweektafels worden volop online aangeboden. Kies je deze optie, vergeet dan niet ook direct alle accessoires te bestellen die je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een boonsoort gaan kweken, tomaten of komkommers, dan heb je een klimrek nodig. Als je eerder wilt beginnen met zaaien, dan is een broeikap een slim idee. Je kunt investeren in voorzaaibakken, kweeklampen, extra bakken en legborden, moestuingrond en wielen zodat jouw kweektafel gemakkelijk te verplaatsen is. Zou je een kweektafel kopen zonder accessoires, dan ben je niet op alle situaties voorbereid.

Wat kan allemaal in je kweektafel?

In kweektafels kunnen bijna alle groenten gezaaid worden. Alleen varianten die te diep gaan, zoals aardappels, witlof en grote wortelen zijn dan niet geschikt. Je kunt hier praktisch alle andere gewassen in kwijt, zoals uien, knoflook, tomaten, komkommer, bietjes, spruitjes en sla. Je kunt ook een kweektafel kopen voor kruiden. Hiermee maak je je gerechten extra speciaal en zet je elke dag een vers kopje thee. Denk dan bijvoorbeeld aan verse munt, kamille, tijm, basilicum, bieslook en rozemarijn. Fruit is minder geschikt, want dit komt veel van bomen en struiken. Maar een kweektafel kopen voor aardbeien is een uitstekend idee. Daar kan iedereen dan snel van smullen.

De voordelen van een kweektafel

Kweektafels zijn ideaal als je probleemloos wilt verbouwen. Een kweektafel kopen heeft dan ook de volgende voordelen.

  • ●      Je kunt je kweektafel zelfs op de kleinste plekken kwijt, zoals een balkon, een terras of een kas. Ze besparen ruimte, vooral als je een tafel uitkiest met meerdere lagen.
  • Kweektafels zijn daarnaast ook stijlvol en maken je balkon, serre of tuin nog specialer.
  • Je kunt direct met een kweektafel aan de slag en er is veel minder kans op ongedierte en onkruid.
  • Met een kweektafel zet je elke dag verse groenten op tafel en kook je met verse kruiden.
  • Als je tuiniert met een kweektafel hoef je niet door de knieën.

Ga een kweektafel kopen en begin direct

Vanaf het moment dat je je kweektafel in huis hebt kun je direct beginnen met tuinieren. Het enige wat je dan nog moet doen is de bakken vullen met moestuinaarde. Kweektafels hebben hun eigen afwateringssysteem en zijn gemakkelijk van de ene naar de andere plek te verhuizen. Ga daarom vandaag nog een kweektafel kopen en voor je het weet staat je eerste verse salade zonder bestrijdingsmiddelen op tafel.