juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Eetkamertafels: welke stijl past bij jouw interieur?

eetkamertafel

Je interieur wil je perfect op elkaar afgestemd hebben. Het uitkiezen van een tafel uit een groot assortiment eetkamertafels kan daarom moeilijk zijn. Want, je hebt tegenwoordig enorm veel verschillende stijlen die bij verschillende woontrends passen. Daarnaast horen eetkamertafels bij de meest belangrijke meubels in je huis. In dit artikel worden vier verschillende soorten stijlen eetkamertafels uiteengezet, namelijk industriële eettafels, minimalistische eettafels, vintage eettafels en eettafels speciaal voor in je keuken. Welke stijl past het beste bij welke aspecten van je interieur?

Industriële eetkamertafels 

Je hebt misschien opgemerkt dat een groeiende woontrend van de afgelopen jaren een industrieel interieur is. Dit zag je als eerst ontstaan in cafés, restaurants en bars. Later werd dit ook tijdens woonprogramma’s toegepast in de keukens en woonkamers van huishoudens. Kenmerkend voor de industriële stijl is veel metaal, zichtbare buizen en baksteen. Eetkamertafels die hier met name geschikt voor zijn, hebben dezelfde kenmerken. Zo heb je robuuste eetkamertafels met grote metalen poten en een houten blad. Deze eetkamertafels hebben de industriële uitstraling die bij de rest van je huis past. Toch zijn ze prettig om ook met blote armen op te leunen, dit komt door de warme eigenschappen van het hout.

Moderne eetkamertafels voor een minimaal interieur

Houd je van niet te veel accessoires in je keuken en heb je liever zo min mogelijk spullen rondslingeren? Een minimaal huishouden ziet er modern uit en benadrukt de ruimte in je huis. Hierbij passen minimalistische eetkamertafels bij uitstek. Kies bijvoorbeeld voor eetkamertafels met dunne poten, een dun blad en gemaakt van hetzelfde materiaal. Als je veel donkere tinten in je keuken of woonkamer hebt, kun je het beste kiezen voor eetkamertafels in hetzelfde kleurenschema. 

Ouderwets gezellige eetkamertafels geven vintage sfeer 

Heb je helemaal niets met een moderne sfeer en houd je juist van een ouderwets gezellige sfeer? Vintage eettafels maken je woonruimte helemaal af. Afhankelijk van de rest van je huis, kun je ze in een warme of juist frisse tint hout kopen. Je kunt eettafels in jouw huis helemaal afmaken door leuke accessoires ervoor te kopen, zoals een prachtig bloeiende kamerplant of potjes met keukenkruiden. Ben je een echte creatieveling, en houd je wel van een uitdaging? Dan kun je er ook voor kiezen om jouw blad van je eettafels te verven of te lakken. Dit is helemaal leuk om te doen met tweedehands eetkamertafels die je bij de kringloop hebt gescoord.

Tomasso Tables – Dé specialist in Tafels & Stoelen

Eetkamertafels perfect voor bij je keuken

Heb je een kleine woonruimte, en wil je jouw eetkamertafels perfect laten passen bij je keuken? Dan kun je ook een tafel zoeken in dezelfde kleur als je aanrechtblad. Maak hiervan een bar tegen je aanrechtblad aan, zodat je de kamer opdeelt. Het vergt een beetje ruimtelijk inzicht, maar op deze manier kun je een eet- en kookgedeelte maken die helemaal losstaat van de rest van je huis. Wil je meer weten over welke eetkamertafels perfect passen bij je interieur? Maak dan een collage waarin je verschillende eetkamertafels laat matchen bij de kleuren en stijl van je interieur. Ook kun je altijd advies vragen bij een interieurwinkel.