mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Een safari Kenia voor iedereen die van dieren spotten houdt

Misschien heb je er al wel jaren van gedroomd: een safari Kenia. Met een groep in een jeep door de mooie natuur van Kenia rijden en allemaal wilde dieren in hun natuurlijke leefomgeving spotten. Naar een gids luisteren die de leukste weetjes heeft over elke plek en alle dieren. Het zal echt een vakantie zijn om nooit te vergeten. Maar wat zijn de mooiste plekken voor een safari Kenia? En hoelang kan het beste gaan? In deze blog zullen we je er meer over vertellen, zodat je beter je vakantie kan plannen! Lees dus snel verder. 

Wanneer en hoe lang een safari Kenia?

Eerst even een snelle opfriscursus van topografie, want waar ligt Kenia ook al weer? Kenia ligt in het oosten van Zuid-Afrika, net onder Ethiopië. Het midden van Kenia ligt precies op de evenaar, waardoor Kenia de mooiste jungles heeft. Wanneer kan je het best je safari Kenia plannen? Het ligt er heel erg aan of je in het toeristenseizoen naar Kenia wil, of juist een iets rustigere vakantie wil. In juli tot en met oktober komen er heel veel dieren naar Kenia toe. Dit is dus echt het hoogseizoen voor alle safari’s en er zullen heel veel toeristen zijn. In het begin van het jaar zijn er een stuk minder toeristen, maar nog steeds een heleboel dieren. Weliswaar net wat minder dan in het hoogseizoen, maar alsnog heel veel. Je kan een lange safari boeken van 10 tot 15 dagen, of een weekje. 

Wat kan je verwachten tijdens een safari Kenia?

Als je lekker je hele vakantie uit wil slapen, is een safari misschien niet iets voor jou. Je gaat namelijk vroeg in de ochtend op pad, aangezien het dan nog wat koeler is dan midden op de dag en heel veel dieren eten aan het zoeken zijn. Dit is dus het perfecte moment om veel dieren te zien. Er is ook een kans dat je nog net wat nachtdieren tegenkomt. Je zit eigenlijk altijd in een jeep, maar deze kan gesloten zijn of open. Als je een gesloten jeep hebt, kan je alsnog alles zien en uit het dak foto’s maken. Soms heb je ook een spotter. Spotters zijn getraind om pootafdrukken te vinden in het zand en zij kunnen je dan ook naar de beste plekken begeleiden.

Wat zijn de mooiste plekken voor een safari Kenia?

Kenia is heel erg groot en je kan dus op heel veel verschillende plekken een safari Kenia boeken. De Masai Mara is misschien wel het meest bekende gebied in Kenia. In dit gebied kan je veel verschillende diersoorten tegenkomen, waaronder leeuwen en neushoorns. Als je erg veel van olifanten houdt, is de Tsavo echt iets voor jou. De Tsavo staat namelijk bekend om de grote hoeveelheid olifanten. In de Nakuru kom je juist weer veel flamingo’s tegen. Je zult hier echter niet alleen mooie flamingo’s tegenkomen. Deze vogel trekt namelijk heel veel andere dieren aan, waardoor ook deze plek veel verschillende diersoorten kent.