april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Een prachtige vijver laten aanleggen?

Als hovenier doen wij veel meer dan alleen tuinonderhoud. Zo kun je ook een vijver laten aanleggen. Zodat jij kunt genieten van prachtige vissen, klanten of borrelend water in je tuin.

Een vijver laten aanleggen is heel wat anders dan regulier tuinonderhoud. Maar wij weten hier ook raad mee. Wij brengen je wensen in kaart en adviseren je over belangrijke onderdelen die voor een gezonde vijver vereist zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de filtering van een vijver of de perfecte diepte en afmeting. Wat er mogelijk is hangt van verschillende factoren af. Naar wat voor soort vijver ben je op zoek, hoeveel budget is er beschikbaar en welke vissen wil je er als de vijver klaar is in. Of wanneer je geen visvijver wilt, welke beplanting. Zomaar wat vragen en ook de mogelijkheden waarmee wij je helpen.

Een vijver in de tuin geeft je veel rust. Of je er nu prachtige vissen of planten in hebt. Maar het aanleggen van een vijver is echt wel specialistisch werk. Je moet met verschillende zaken rekening houden. Van de diepte, filtering van het water tot het voorkomen dat de vijver zal lekken. Wij hebben hier ervaring mee en kunnen je zeker helpen.

Aan de hand van je wensen gaan wij aan de slag om je vijver werkelijkheid te maken. Van het graven tot bouwen. Van een kant-en-klaar vijver tot een bak die wordt ingegraven of een opbouw vijver.

Is een vijver laten aanleggen een goed idee?

Een vijver aanleggen kan veel tijd en kracht kosten. Daarnaast moet je ook rekening houden met de gebruikte materialen. Welke materialen je nodig hebt is vaak niet vooruit te zeggen. Dit leg voor een groot deel aan de grond en waar de vijver in de tuin moet komen.

Je kunt ook denken aan het aanleggen van een stroompunt in de tuin. Bijvoorbeeld voor de pomp of de verlichting. Heel veel om over na te denken dus. Maar daar helpen wij je natuurlijk graag bij. Zodat je uiteindelijk kunt genieten van de vijver.

Tuinonderhoud, wij helpen je!

Wanneer je een tuin hebt moet je deze ook onderhouden. Dit tuinonderhoud kunnen wij als hoveniersbedrijf uit handen nemen. Zo weet je zeker dat je tuin goed wordt onderhouden en ook op een goede en nette manier wordt achtergelaten. Wanneer je veel verschillende planten en struiken hebt tuinonderhoud uit handen geven nog beter. Omdat niet iedere boom, plant of struik dezelfde onderhoud tijd heeft.