juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Een betonboor kopen: dit zijn de keuzes die u moet maken

Wilt u een betonboor kopen, maar weet u niet welke u moet uitkiezen? Dan bent u niet de enige, want er zijn een aantal varianten. En deze zijn allemaal weer geschikt voor verschillende doeleinden. Het is belangrijk om de betonboor niet te verwarren met de steenboor, want deze zien er nagenoeg hetzelfde uit. De steenboor kan echter niet in beton of harde steensoorten gebruikt worden, terwijl u deze met een betonboor wel aan kunt. Hier leest u over de keuzes die u moet maken als u een betonboor aanschaft, zodat u zelf kunt bepalen welke soort voor uw klus het beste is.

Een betonboor kopen op lengte

Een eerste keuze die u maakt als u een betonboor gaat kopen is die van de lengte. Over het algemeen zal u vaak de standaard lengtes 2-, 4- en 6 centimeter aantreffen, maar er zijn ook andere lengtes mogelijk. Kiest u voor een kleine boor, omdat u een gat moet boren dat minder diep is, realiseer u dan dat u met een kleine boor nooit dieper kunt boren. Met een lange boor heeft u wat de diepte van het gat meer mogelijkheden. U kunt dit instellen op uw boormachine en als uw machine deze optie niet heeft, dan geeft u de gewenste diepte van het gat gemakkelijk aan met een plakbandje rondom de boor. Wilt u een betonboor kopen voor meerdere doeleinden, dan is een langere boor dus breder inzetbaar.

Verschillende soorten betonboren

Een volgende keuze die u moet maken als u een betonboor wilt kopen is die van het soort boor. En dan heeft u verschillende opties.

  • Standaard betonboor: dit type betonboor wordt gebruikt bij standaard boormachines. Wilt u dit type betonboor kopen, houdt u er dan rekening mee dat deze niet bijzonder sterk is.
  • SDS betonboren: dit type betonboor heeft u nodig als u met een hamerboormachine gaat werken. SDS staat voor een bepaalde aansluiting en u ziet in uw gebruiksaanwijzing of uw boormachine hierover beschikt.
  • SDS boor met een dubbele spiraal: dit is een SDS betonboor, maar door de dubbele spiraal wordt het gruis dat vrijkomt tijdens het werken beter afgevoerd.
  • SDS boor met dubbele spiraal en vier snijkoppen: dit is een betonboor waarmee u preciezer kunt werken en een mooi rond boorgat realiseert.
  • SDS boor met een asymmetrische spiraal: ook dit is een SDS betonboor, maar door de asymmetrische spiraal kunt u in de hardste materialen boren en dat op volle kracht.
  • ●      SDS-max betonboor: dit type betonboor is specifiek voor het boren van grote gaten.

Welke betonboor gaat u kopen?

Even een betonboor kopen is er dus niet bij en het is belangrijk dat u goed over uw keuze nadenkt. Daarbij moet u zich afvragen hoe vaak u de boor gaat gebruiken en hoe breed u wilt dat deze inzetbaar is. Komt u er toch niet uit, vraag dan een specialist van de (online) winkel om advies. Zij kunnen u exact vertellen welke betonboor u moet kopen voor de klus die u wilt gaan uitvoeren. Boorkopen.nl heeft voor iedere toepassing de juiste boor op voorraad.