juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Drie soorten stijlen in de business wereld

Herenkledingstijlen worden in de zakenwereld vaak gemengd. In feite heeft elk kantoor of elk beroep een andere kantoor- en kleding cultuur. Items laten meestal indirect of slim zien welke stijl wordt gebruikt, zoals het type riem heren. Ook wat betreft heren tassen zijn er diverse mogelijkheden. In dit artikel richten we ons op drie soorten zakelijke stijlen, namelijk klassiek zakelijk, casual smart en casual relaxed stijl.

Klassiek zakelijk

Klassiek zakendoen is de meest commerciële vorm van zakendoen, zoals een driedelig pak, stropdas, leren schoenen en bijpassende heren riem. Daarom zijn je veranderingen binnenshuis klein, maar kun je opvallen met een klassieke leren herentas of een klassieke aktetas. Er zijn tegenwoordig veel soorten en maten, en je kunt nog steeds kiezen voor iets ruigs of klassiekers.

Smart casual

Bedrijven die “casual smart” gebruiken, beseffen dat werknemers ook hun eigen stijlen kunnen gebruiken, wat nog steeds een commerciële uitstraling heeft, maar diverser en strakker dan de klassieke commerciële uitstraling. Een voorbeeld hiervan is het getailleerde jasje, das en nette spijkerbroek hieronder. Daarom is er genoeg ruimte om te combineren en kunt u ook prachtige accessoires gebruiken om uw stijl te accentueren of te accentueren.

Casual relaxed

De laatste stijl, ook wel “casual relaxed” genoemd, is een relaxte stijl omdat het een klein beetje is onthuld, maar hetzelfde is waar omdat het eigenlijk een heel lastige stijl is, en je moet ervoor zorgen dat een bepaald kledingstuk casual is maar nog steeds niet te casual. Daarom kan dit moeilijk te bepalen zijn. Het is natuurlijk mogelijk bijvoorbeeld mooie sneakers in jeans of een mooi shirt met print.