juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

De voordelen van het aanschaffen van een zit sta bureau

Tegenwoordig is het van belang om gezond, ergonomisch en dynamisch te werken. We noemen dit ook het wel nieuwe werken. Waar je vroeger structureel langer tijdens het werken zat zullen de meeste mensen tegenwoordig een verandering doormaken waarbij je vaker staat tijdens het werken. Uit diverse onderzoeken is namelijk gebleken dat het de perfecte houding bij werken ligt op 75% zitten en 25% staan. Een zit sta bureau kan hierbij zeer goed helpen. Hieronder zullen we de belangrijkste voordelen van een zit sta bureau benoemen

Voordeel 1: Het aanschaffen van een zit sta bureau voorkomt rugklachten

De reden dat veel werkgevers besluiten om een zit sta bureau aan te schaffen is vanwege het feit dat het rugklachten voorkomt. Dit komt omdat een goed zit sta bureau zorgt voor een evenwichtige verdeling tussen de wervels in de onderrug. Hierdoor wordt het werken vanuit staande positie als erg prettig ervaren door mensen met rugklachten. Heb jij personeel met rugklachten? Dan is het zeker aan te raden om jezelf te oriënteren naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van dit geweldige product. Ben jij benieuwd hoe het werken aan een zit sta bureau in werkelijkheid is? Ga dan naar een showroom en bekijk de mogelijkheden. Hierdoor weet je zeker dat je een product zult aanschaffen dat voldoet aan jouw verwachtingen.

Voordeel 2: Verhoogd de productiviteit

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat de hersenen actiever worden als je besluit om vanuit een staande positie te werken. Hierdoor is het lastig om na een koffie of lunchpauze in te dutten. Het aanschaffen van een zit sta bureau zal dus de kwaliteit en de productiviteit van de medewerkers doen vergroten. Dit is ook een van de belangrijkste redenen voor een ondernemer om deze type bureau aan te schaffen. Productiviteit is immers een van de belangrijkste factoren voor een onderneming om de omzet en winst te doen vergroten.

Voordeel 3: Het boeken van tijdwinst

Als je aan het vergaderen bent, neem dit enorm veel tijd in beslag. Om deze reden is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van staand vergaderen. Wederom is uit onderzoeken gebleken dat het staand vergaderen gepaard kan gaan tot wel 25% tijdswinst zonder dat de kwaliteit van besluiten hieronder komen te leiden. Wil jij dus de productiviteit binnen de organisatie doen vergroten? Dan is het zeker aan te raden om eens te kijken naar de mogelijkheden voor het aanschaffen van een zit sta bureau voor je personeel.

Voordeel 4: Het voorkomt ziektes

Tot slot is het ook nog goed om te benoemen dat staand werken helpt bij het voorkomen van ziektes. Dit komt omdat je een actieve en dynamische houding hanteert bij het werken waardoor de juiste balans van zitten en staan wordt gehanteerd. Over het algemeen helpt staand werken om ziektes tegen te gaan zoals obesitas, diabetes 2, hart en vaatziektes. Wil jij dus een positieve bijdrage leveren aan de gezondheid van het personeel? Dan is het zeker aan te raden om een blik te werpen op de zit sta bureaus.

Ben je ook overtuigd? Kijk dan snel op www.officemania.nl!