mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

De mogelijkheden wat betreft relatietherapie Zoetermeer

Er zijn ontzettend veel redenen te bedenken waarom een relatie ineens stroever loopt en waar ruzies aan de orde van de dag zijn. U communiceert niet meer, de intimiteit ontbreekt of uw partner is ontrouw geweest. Dit zijn zomaar wat redenen die voor een minder vlot lopende relatie kunnen zorgen. In dat geval doet u er verstandig aan om te kiezen voor relatietherapie Zoetermeer. De specialisten kunnen helpen om elkaar weer beter te leren begrijpen. Overigens kunt u er ook voor gezinstherapie in Zoetermeer terecht.

Als woede en verdriet overheersen binnen uw relatie

Overspel is dé reden dat een relatie op de klippen dreigt te lopen. Het vertrouwen is verdwenen en woede en verdriet overheerst binnen de relatie. Ook financiële problemen kunnen voor stress en relatieproblemen zorgen, zoals dat ook geldt voor psychische problemen en een chronisch gebrek aan intimiteit. Als u een afspraak maakt bij de praktijk voor relatietherapie Zoetermeer, dan treft u geen wonderdokter die al uw problemen op gaat lossen. Integendeel, want uiteindelijk moet u het zelf allemaal doen. De specialisten van relatietherapie Zoetermeer kunnen u wel nadrukkelijk helpen bij het zoeken naar de bron van de problemen. Daarnaast helpen ze u om patronen te herkennen en het effect dat die patronen op uw relatie kunnen hebben in beeld te krijgen. Samen zal vervolgens getracht worden de ontstane problemen op te lossen. In veel gevallen lukt dit, maar niet altijd.

Maatwerk omdat geen enkele situatie identiek is

Bij de praktijk voor relatietherapie Zoetermeer wordt maatwerk geleverd om de simpele reden dat elke situatie anders is en ook het instapmoment nogal verschil kan maken. Hoe eerder u komt, hoe groter de kans op een oplossing is. Vooral de goede gesprekken die gevoerd worden bij de praktijk voor relatietherapie Zoetermeer, kunnen heilzaam werken nu er een onpartijdige ‘scheidsrechter’ bij de gesprekken aanwezig is. Behalve praten, kunt u praktische tips krijgen. Soms behoren ook huiswerkopdrachten bij de diensten die de specialisten in relatietherapie Zoetermeer aanbieden.

Vaak worden de EFT en IBCT technieken toegepast om tot een oplossing te komen

Vaak worden bij de praktijk voor relatietherapie Zoetermeer de zogenaamde EFT en IBCT technieken toegepast. Dit om te proberen uit de impasse te komen, waarbij EFT de meest toegepaste vorm is. Bij deze manier van therapie richt de specialist in relatietherapie Zoetermeer zich op de onderliggende emoties en de specifieke behoeften die er zijn. EFT heeft als doel om elkaars gevoelens en angsten beter te begrijpen om zo dichterbij elkaar te komen.

Een garantie op succes is er niet

Nee, een garantie heeft u nooit als u een relatietherapeut in de arm neemt. Wél is het zo dat de sessies ongeacht de afloop als zeer waardevol beschouwd worden. Zo wordt uw zelfkennis vergroot en is het, indien de therapie te laat komt, een nette manier om een relatie op een gepaste manier af te sluiten. Hoeveel sessies relatietherapie noodzakelijk zijn? Dat is niet te zeggen en verschilt nadrukkelijk per situatie en per instapmoment. Indien u beiden nog aan de relatie wilt werken, kan relatietherapie bij Perspectief Zoetermeer een uitkomst zijn.