april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

De hedera schutting

Niets is mooier dan een schutting die een natuurlijke uitstraling heeft. In de hedera schutting vindt u een dergelijke schutting. Deze schutting staat garant voor een groene en dus natuurlijke afscheiding. Als u met niets begint, dan zorgt het snelgroeiende karakter van de hedera ervoor dat u binnen anderhalf jaar een volgroeide hedera schutting heeft. Sneller kan niet, mooier en natuurlijker wordt het evenmin.

Hedera schutting: de ultieme, groene schutting

Veel mensen vinden het prettig om een eigen stek te maken. De meeste mensen sluiten hun tuin dan ook goed af. U kunt dit doen met hout, niets kan echter op tegen een groene schutting. Het maakt de afscheiding bovendien natuurlijker, met het gebruik van hout wordt alles meteen hokkerig. Wie Nederland van boven fotografeert, die ziet overal schuttingen van hout, al dan niet netjes geplaatst. Een hedera schutting is daarentegen uniek en is geschikt voor iedereen die van planten houdt.

Wintergroen en winterhard

Een hedera is een klimop. De klimop is wintergroen en winterhard en de hedera beschikt over een aantal uitstekende eigenschappen. Hedera groeit zeer snel en leent zich daardoor vooral voor het bedekken van muren, schuttingen en bogen. Het mooie is dat hedera het vrijwel overal goed doet en dat je een hedera schutting dus overal kunt plaatsen. Op de schutting met hedera vind je doorgaans de hedera hibernica. Deze uitvoering staat garant voor een snelle en dichte begroeiing op schuttingen en gaaswanden. Boven alles is de hedera een zeer krachtige klimmer met dat bekende donkergroene blad. Een hedera schutting kun je prima zelf realiseren door middel van een stuk gaas-hekwerk. In dat geval moeten de scheuten van de plant wel door de mazen gevlochten worden, en dat in zowel de hoogte als de breedte. Vervolgens vlecht u ze nogmaals in, en na anderhalf jaar heeft u een groene, natuurlijke schutting om van te watertanden. Echter, moet u dan wel creatief zijn. Het resultaat is meestal beter als u de schutting bij een professional koopt.

Gaaspaneel

U kunt er dus ook voor kiezen min of meer kant-en-klare hedera schuttingen te kopen. Het voorwerk is dan al gedaan en het enige dat u nog moet doen is het gaaspaneel plaatsen. Verder doet de hedera de rest door te doen waar deze plant zo goed in is: groeien. U koopt kant en klare hedera hagen en ook gaaspanelen en hedera erfscheidingen. Koopt u kant-en-klare schuttingen bij de specialist? Koopt u daar dan ook de juiste potgrond en laat de hedera op die manier nog sneller groeien.

Gegalvaniseerd betongaas

De basis van deze natuurlijke schutting is dus het gaaspaneel. Het gaas is doorgaans 4 millimeter dik en vaak verkrijgbaar in breedtes van 90 en 180 centimeter en lengtes van 180 en 200 centimeter. De gaaspanelen zijn in alles perfect om een prachtige schutting van hedera te ontwikkelen. Nadeel aan deze gaaspanelen kan zijn dat ze nog wel eens sneller willen gaan buigen. In dat geval is het verstandiger om voor gegalvaniseerd betongaas te kiezen. Voor de hedera’s zijn bij de specialist ook speciale klimplantrekken beschikbaar. Vaak kiezen mensen voor een hedera schutting kant en klaar van 180 x 180, in enkele gevallen is ook een hedera schutting 220 beschikbaar.

Wilt u wat meer privacy in uw tuin? Neem dan een kijkje op Hederaschutting.nl voor het complete schutting aanbod.