juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

De aandachtspunten bij hydrauliek olie

Weet jij al welke hydrauliek olie je nodig hebt? Als je dit nog niet weet, is het verstandig om hier als eerste naar te kijken. Het kan namelijk een wereld van verschil geven wanneer je de juiste producten aanschaft. Ook moet je gaan kijken bij welke specialist je jouw olie aan gaat schaffen. Een van de specialisten waar je terecht zou kunnen is Olieonline. Maar wat is er allemaal belangrijk bij de aanschaf van hydrauliek olie en wat kan het voor gevolgen hebben als je deze niet aanschaft? Lees snel verder en ontdek hoe je jouw processen weer kunt verbeteren.

Hydrauliek olie met de juiste dikte

Hydrauliek olie kent altijd een bepaalde viscositeit. Deze wordt bij deze olie altijd zo laag mogelijk gehouden. Het wrijvingsverlies kan zo tot een minimum beperkt worden. Een dunne olie kan echter ook inwendige lekverliezen veroorzaken, waardoor het rendement verlaagd wordt. De temperatuursveranderingen mogen daarom ook geen afwijking vertonen. Het systeem waarvoor de olie gebruikt wordt, is hierdoor gelijk weer een stuk beter en kent ook een langere levensduur. Het is daarom altijd van belang dat je hiernaar blijft kijken en de juiste aanschaft voor jouw eigen systeem. Je wilt immers niet meer kosten gaan krijgen.

De invloed van temperatuur op de olie

Bij hydrauliek olie speelt temperatuur een belangrijke rol. De temperaturen kunnen namelijk sterk oplopen als gevolg van de hoge drukken die plaatsvinden bij de processen. De olie moet daarom voorkomen dat er een snelle oxidatie of verkoling op gaat treden. De verhoogde temperaturen kunnen hierdoor niet zomaar schade aan gaan brengen. De stolpuntverlager kan er daarbij ook voor zorgen dat er bij lage temperaturen geen stolling van de olie plaatsvindt. Het stolpunt wordt wel steeds lager naarmate de viscositeit hoger wordt. Bij de hogere varianten komen dus andere factoren kijken.

Het onderhoud van de systemen is van groot belang

De hydrauliek olie moet ervoor zorgen dat jij het juiste onderhoud uitvoert. De olie kan namelijk het functioneren sterk beïnvloeden. De levensduur wordt daarbij ook aanzienlijk verlengd. Je kunt er daarom vanuit gaan dat je met slechts een klein beetje onderhoud vele jaren kunt genieten van jouw systemen. Ook heb je hierdoor meer bedrijfszekerheid. Als niet de juiste olie gebruikt wordt, kunnen er wel weer nieuwe problemen ontstaan. Dit moet je dus te allen tijde zien te voorkomen om te zorgen dat de kosten zo laag mogelijk kunnen worden gehouden. Kijk daarom op OlieOnline.nl voor een passend aanbod.

Geen goedkope oplossingen gaan aanschaffen

Hydrauliek olie mag niet verouderen. Wanneer jouw machines gaan kraken, weet je dat er iets niet meer klopt. Er wordt dan namelijk te weinig kracht uitgeoefend op, waardoor de processen grotendeels stil kunnen komen te liggen. Je moet daarom ook niet overgaan op de aanschaf van een goedkope oplossing omdat dit beter bij jouw budget past. Het is beter om goed te investeren in de olie, zodat jouw systeem er niet zomaar mee zal stoppen. Vanaf het moment dat je een goede voorbereiding hebt getroffen, heb je de beste systemen tot jouw beschikking.