juni 12, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Betonlook creëren met verf

Het krijgen van die betonlook in uw huis geeft echt pit aan het ontwerp. Bent u in industrieel ogende behuizing? Dit is de look waar u voor gaat. Neem een kijkje in deze selectie van tips en krijg een idee van wat jij kunt doen in je eigen huis.

Kies uw muur en vloerkleur uit

Begin het decoratieproces met het kiezen van je betonlook verf van homeofconcrete. Als je muren een lichte kleur hebben, kies dan een donkerdere kleur. Je kunt later altijd nog verf toevoegen als je iets anders wilt proberen. U kunt de muur verven en dan afbreken en opnieuw beginnen voor een nieuwe look. Als alternatief kunt u de muurkleur ook laten overschilderen. Laat uw decorateurs de hele muur in dezelfde kleur verven. Dit ziet er geweldig uit en geeft je een geweldige basis om vanuit te beginnen.

Het draait allemaal om ervoor te zorgen dat de vloer in de juiste vorm is om mee te beginnen. Als je een groot stuk vloerbedekking hebt, kan het moeilijk zijn om dingen te verplaatsen. Als je een hardhouten vloer hebt, kan het te moeilijk zijn om meubels te verplaatsen. De vloer moet waterpas zijn, zodat u de meubelen gemakkelijk kunt verplaatsen en er gemakkelijk in en uit kunt stappen.

Vergeet niet om laminaat in de voorkamers te nemen. U kunt zich wat meer veroorloven voor deze kamers en u hoeft zich geen zorgen te maken dat er krassen op komen of iets dergelijks zoals bij een beton cire badkamer. Laminaat is echter wel een investering en je moet er zeker van zijn dat het nog in goede staat is.

Decoratie, meubilair en verlichting

Nadat je je muurkleur hebt gekozen, haal je wat mooie decoraties om de kamer een goede start te geven. Denk aan gedessineerde tapijten of kussens om het decor echt samen te brengen. U kunt ook een staand bureau in de hoek zetten, zodat u kunt gaan zitten als u het nodig hebt om wat werk gedaan te krijgen.

Zet er ook een paar lampen en een tafeltje bij als dat nodig is. Vergeet niet om je bank ook als bijzettafeltje te gebruiken, anders ziet je appartement er te kaal uit. Als je er geen hebt, koop dan wat mokken van ergens en laat ze op je plek staan.

Als je de lichten aan doet, ziet je huis er een stuk anders uit. Als je geen bovenlicht hebt, haal dan een paar lampen om je appartement te verlichten. Als je wel overheadverlichting hebt, kun je een onderkastverlichtingsset of een vloerlamp gebruiken. Dit zal veel van de rommel in de kamer wegnemen en het een meer georganiseerde look geven.

Het is misschien een beetje lastig om te verven zonder iets kapot te maken, maar je kunt altijd de sierstrips verven als je een donkere kleur gebruikt er zijn ook chalk paint workshops. U kunt ook wat mooie witte plint krijgen en de muur rond de randen van uw kamer schilderen. Hierdoor ziet de ruimte er een stuk netter uit en krijgt u echt de open, ruime uitstraling die u wilt.

U kunt de muren in een effen witte kleur verven voor een frissere look. U kunt witte meubels toevoegen om de ruimte echt een goede uitstraling te geven. Kijk eens goed naar een aantal behangontwerpen en vraag er een paar offertes voor aan.