mei 28, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

Alles wat je moet weten over een het aanschaffen van een kapschuur

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een kapschuur is in feite een kleine overkapping die vaak gebruikt wordt als overdekt terras, fietsenstalling of opbergruimte. Er zijn dan ook vele verschillende modellen verkrijgbaar en het is belangrijk om van tevoren de tijd te nemen om alle opties rustig te overwegen. Om je hierbij te helpen hebben we wat handige informatie over kapschuren verzameld en tips opgesteld om je zoektocht wat makkelijker te maken.

Een kapschuur aanschaffen

Voordat je aan de slag kunt met het zoeken van een geschikte kapschuur, willen we je enkele tips geven die je kunnen helpen bij het maken van de juiste keuze:

  1. Begin altijd met online onderzoek. Met behulp van de filters in een webshop is het altijd gemakkelijker om een selectie maken van de opties die jouw interesse wekken. Dit kan in een showroom soms lastiger zijn.
  2. Zodra je een selectie hebt gemaakt, is het tijd om je voor te bereiden op het bezoek aan de showroom. Maak duidelijke foto’s van de plek waar je de schuur wilt plaatsen en meet de ruimte zorgvuldig op.
  3. Nu is het tijd om een showroom te vinden waar de modellen die op jouw lijstje staan getoond worden.
  4. In de showroom is het altijd verstandig om de hulp van een medewerker in te schakelen. Hoe meer relevante informatie je deze persoon weet te geven, hoe beter het advies wordt. Voel je vooral niet bezwaard voor het stellen van vraag na vraag. Je kunt beter te veel, dan te weinig te weten komen.
  5. Maak aan het einde van je bezoek niet meteen een keuze. Ga naar huis en neem even de tijd om alle informatie te verwerken. Je kunt altijd de volgende dag weer terugkomen om de knoop door te hakken.

Verschillende keuzemogelijkheden

Met deze handige tips op zak, is het tijd om een kijkje te nemen bij de verschillende modellen die beschikbaar zijn:

  • Kapschuur met puntdak. Veel mensen kiezen voor een kapschuur met puntdak, omdat deze vaak een landelijke uitstraling hebben en een ruimtelijk gevoel geven. Bovendien zorgt dit voor net iets meer opbergruimte, waardoor je hier bijvoorbeeld ook lange stokken of hengels kwijt kunt.
  • Kapschuur met dichte wand. Als je van plan bent de kapschuur te gaan gebruiken als loungehoek, is het geen slecht idee om een dichte wand te overwegen. Hierdoor ben je namelijk beter beschermd tegen de typisch Hollandse weersomstandigheden, zoals regen en wind. Dat kan op een gemiddelde najaarsavond een groot verschil maken.
  • Kapschuur met aangebouwde blokhut. Indien je wat meer ruimte hebt in de tuin, kan je ook nog overwegen de overkapping aan te vullen met een blokhut. Zo profiteer je van zowel zit- als opbergruimte. Ook bij deze optie heb je uiteraard de keuze uit verschillende formaten.

Nu je alle nodige informatie hebt om een weloverwogen keuze te maken, is het tijd om aan de slag te gaan. Volg de bovenstaande stappen en de kans is groot dat jij binnenkort kan profiteren van een mooie kapschuur in de tuin.