april 14, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

3 manieren om in het buitenland te internetten

Op vakantie gaan kijkt iedereen natuurlijk naar uit. Ook een zakenreis kan leuk zijn. Of misschien ben je heel kort in het buitenland. Hoe dan ook, bereikbaar blijven is vandaag de dag altijd belangrijk. Dat gaat tegenwoordig meestal via het internet. Daarom willen velen ook onderweg gebruik kunnen maken van (mobiel) internet. Dit kan op meerdere manieren. Lees hier 3 manieren om in het buitenland te internetten!

1. Een prepaid data simkaart gebruiken

Een simkaart die de laatste jaren steeds populairder is geworden is de prepaid data simkaart. Dit is een kaart die alleen geschikt is voor mobiele data. Je waardeert zelf op met je gewenste hoeveelheid MB’s en gebruik deze vervolgens om mee te internetten.

Een van de belangrijkste voordelen van de data simkaart is dat deze in heel Europa, of zelfs de hele wereld (afhankelijk van welke kaart voor wordt gekozen) werkt. Dit maakt de prepaid data simkaart ideaal voor in het buitenland. 

Bovendien is een data simkaart voordeliger dan normaal prepaid internetten. Je betaalt een lagere prijs per MB. Bovendien geldt hierbij: hoe groter de bundel die je kiest, hoe goedkoper je gebruik kunt maken van prepaid internet. 

De data sim is perfect te gebruiken in combinatie met een MiFi router. In de router plaats je de simkaart, waarna je op meerdere apparaten kunt internetten.

2. Een lokale simkaart

Een andere mogelijkheid is om voor een lokale simkaart te kiezen. Deze kun je in je land van bestemming direct kopen. Vervolgens kun je hiermee gebruik maken van het internet.

Hoewel dit een makkelijke oplossing is, is het wel van belang om goed op de dataverbruik te letten. Waarschijnlijk weet je niet goed wat je per MB betaalt, en betaal je misschien dus teveel. Bovendien kun je met deze oplossing onderweg naar je bestemming niet internetten. Dat kan met een prepaid data simkaart wel.

3. Nederlandse sim only abonnement of prepaid simkaart

Natuurlijk kun je ook nog gewoon kiezen voor de traditionele prepaid simkaart of sim only abonnement. Je hebt dan een Nederlandse simkaart. 

Aangezien extra roamingkosten binnen de EU zijn aangeschaft, kun je binnen de EU met een Nederlandse sim only of prepaid simkaart zonder extra kosten gebruik maken van prepaid internet in het buitenland. Buiten de EU zijn er meestal we kosten. 

Het voordeel van deze optie is wel dat je geen nieuwe simkaart hoeft aan te schaffen. Waarschijnlijk heb je al een simkaart via een abonnement, of een prepaid simkaart. Deze kun je dan direct gebruiken om in het buitenland te internetten. Houd hierbij dus wel rekening met extra kosten buiten de EU.