juli 24, 2024

Plakk.nl

Blogs voor iedereen

3 gezonde supplementen voor ervaren sporters

Heb je inmiddels al vrij veel ervaring met sporten? Of je nou aan een duursport zoals wielrennen of krachtsport zoals fitness doet: je hebt vast wel eens gehoord van sportsupplementen. Heb je nog geen ervaring met dergelijke supplementen? Dan is het handig om te weten welke gezond en geschikt zijn voor ervaren sporters. Er zijn namelijk veel verschillende supplementen en merken. In dit artikel beschrijven we 3 gezonde sportsupplementen die geschikt zijn voor ervaren sporters!

Supplementen voor ervaren sporters

Wil je de volgende stap als sporter maken? Waarschijnlijk train je al regelmatig en is je voeding ook in orde. Het enige wat echt ontbreekt, is het gebruik van supplementen. Waar begin je eigenlijk? De eerste stap is weten welke gezonde supplementen geschikt zijn voor ervaren sporters. Hieronder beschrijven we er drie.

1. Creatine: Optimaal voor meer kracht en energie: het sport supplement creatine. Steeds meer sporters gebruiken dit supplement, omdat het ze daadwerkelijk helpt. Sporters voelen meer kracht en energie met dit supplement. Vooral onder ervaren sporters is creatine een veel gebruikt supplement. Als krachtsporter heb je hier natuurlijk veel baat bij, maar als bijvoorbeeld duursporter ook (kracht en energie is altijd belangrijk). Al met al is creatine dus zeker aangeraden als je ervaren sporter bent en je prestaties wilt verbeteren.

2. Eiwitshakes: Ook enorm populair als supplement: de eiwitshake. Dit supplement zorgt ervoor dat je snel veel eiwitten binnenkrijgt. Het staat ook bekend als ‘whey’. Eiwitshakes kun je puur drinken (met neutrale smaak), of met een toegevoegde smaak (zoals aardbei of banaan). Zowel beginnende als ervaren sporters kiezen er vaak voor om whey eiwitshakes in hun voedingsschema op te nemen. Ze zijn namelijk een goede bron van eiwitten. Bovendien worden de eiwitten in eiwitshakes sneller opgenomen dan uit voeding, wat handig is voor sporters.

3. Mineralen & vitamine supplementen: Vitamines en mineralen zijn belangrijk voor ons lichaam. Tekorten kunnen zorgen voor een verminderde gezondheid. Als sporter heb je soms extra vitamines en mineralen nodig. Daarom is het als ervaren sporter verstandig om voor mineralen & vitamine supplementen te kiezen.

Waar koop je gezonde sportsupplementen?

Bij supplementen is het van groot belang dat je voor gezonde producten kiest. Er zijn allerlei verschillende merken die supplementen verkopen, waardoor het verstandig is om goed te kijken naar ingrediënten. Hierdoor weet je wat er allemaal in het product zit en kun je bijvoorbeeld eenvoudig sportsupplementen met chemische zoetstoffen vermijden.

Wil je gezonde sportsupplementen, bezoek dan muscleconcepts.nl. Naast het aanbod schone supplementen, wordt daar ook belangrijke informatie over gezondheid, voeding en het gebruik van supplementen verstrekt.